Magazin 07.05.2019.

Nagrada za glumce banjalučkog Nevid teatra na festivalu u Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta

Dvojac Dejan Andrić i Marko Dukić, članovi banjalučkog Nevid teatra, osvojili su nagradu za najboljeg glumca na 5. Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu, za uloge Štuca i Muca u predstavi „Čudesni kontinenti“.

Nakon odgledanih devet predstava, o najboljima u šest kategorija, odlučio je stručni žiri u sastavu: Kaća Dorić – glumica, predsjednica žirija, Nusmir Muharemović – glumac i Indira Kučuk-Sorguč – izvršna direktorica festivala.

Ovo je prva glumačka nagrada za Nevid teatar, a ujedno i prva nagrada za predstavu “Čudesni kontinenti”. Ovu interaktivnu-obrazovnu predstavu moći će pogledati i mališani iz Bačke Palanke u okviru takmičarskog programa 25. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade koji će biti održan od 22. do 25. avgusta.

Festival je zatvoren u ponedjeljak, 06.05. na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo, dodjelom nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u šest kategorija i izvođenjem predstave/mjuzikla izvan konkurencije JAGOR, KKD “Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda.