Sport 01.09.2015.

Nagradni fond čelendžer turnira u Banjaluci 100.000 dolara

ČITANJE: 1 minuta
teniski turnir

Na predstojećem teniskom ATP čelendžer turniru “Banjaluka 2015” učestvovaće 98 igrača za nagradni fond od 100.000 dolara.

Četrnaesti ATP čelendžer turnir biće održan od 12. do 20. septembra i nosiće 100 bodova na ATP listi.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović rekao je da će ove godine kompanija IMG obezbijediti prenos uživo /lajv striming/ turnira, a objavljivanje rezultata uživo /lajv skoring/ radiće italijanska kompanija “Krio net”, što govori u šta je ovaj turnir izrastao.

On je zahvalio institucijama Republike Srpske, prije svega predsjedniku i Vladi, bez čijeg pokroviteljstva turnir ne bi mogao da se održi, kao i sponzorima.

– Ono što je Teniski savez od početka opredijelilo da pruži logističku podršku Teniskom klubu “Mladost” bila je upravo želja da ovaj turnir preraste u nešto veliko, što se i desilo već prošle godine- rekao je Milinović.

On je podsjetio da je prošlogodišnji čelendžer praćen iz više od 100 zemalja i da je u vezi sa ovim turnirom kroz kladionice prošlo 8,5 miliona evra.

Direktor Teniskog kluba “Mladost” Milan Radaković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će na turniru učestvovati i dva njegova ranija pobjednika Daniel Gimeno Traver i Viktor Hanesku.

– Publika će na terenima Teniskog kluba “Mladost” u Banjaluci imati šta da vidi, a kao i svake godine, ulaz će biti besplatan -rekao je Radaković.

(Agencije)