Magazin 10.06.2021.

NAJBOLJA REŽIJA: Predstava Dječjeg pozorišta RS nagrađena u Beogradu

ČITANJE: 1 minuta

Predstava “Sirano de Beržerak” Dječijeg pozorišta Republike Srpske, u režiji Juga Radivojevića, dobitnik je nagrade “Slobodanka Caca Aleksić” za najbolju režiju predstave za djecu u 2019/20. godini, a koju je ustanovilo Pozorištance “Puž” iz Beograda.

Žiri u sastavu Tatjana Peternek Aleksić, dramaturg, Đoko Bulajić, direktor Pozorišta “Puž”, i Miloš Jagodić, reditelj, nakon odgledanih snimaka predstava prijavljenih na konkurs za nagradu “Slobodanka Caca Aleksić” za najbolju režiju predstave za djecu u 2019/20. godini donio je odluku da se nagrada dodijeli Radivojeviću, prenose Nezavisne.

U obrazloženju odluke stoji da je “maštovit i komunikativan rediteljski pristup, prilagođen uzrastu kome je namijenjen, doprinio da dramski tekst Igora Bojovića, oslonjen na klasiku, bude pristupačan i zanimljiv savremenom mladom gledaocu.

“Duhovita rješenja i igra glumaca, kao posljedica rediteljskog promišljanja, rezultirali su osmišljenom cjelinom i jedinstvenom slikom sa jasnim rediteljskim potpisom na tragu stvaralaštva Slobodanke Cace Aleksić”, piše u obrazloženju.

Ova nagrada ustanovljena je u čast Slobodanke Cace Aleksić, koja je uz Branka Milićevića Kockicu bila osnivač ovog teatra za djecu.

(SB)