Magazin 20.10.2015.

Najdeblja žena na svijetu skinula 225 kilograma i uspjela da uđe u bikini!

ČITANJE: 3 minute
katrina-raiford
U najgoroj fazi svog života 38-godišnja Katrina Raiford sa svojih 453 kilograma bila je najdeblja žena na svijetu. Zbog svoje težine godinama je bila prikovana za krevet, a sada je prepolovila svoju težinu i kupila prvi bikini. Ona danas ima novi cilj da prikupi oko 10 hiljada dolara za uklanjanje viška kože, koja sama teži više od 60 kilograma.

Njeno prejedanje započelo je kada je kao djevojčica postala žrtva seksualnog zlostavljanja. Godinama se borila s hranom, koja je koštala i zdravlja – u jednoj fazi je zbog prekomjerne težine imala probleme sa disanjem, a hitna pomoć je po nju tada morala doći kamionom. Kako bi smršala podvrgla se ugradnji intragastričnog balona ali i strogoj dijeti pod nadzorom ljekara.

“Sada sam mnogo srećnija i imam mnogo više samopouzdanja. Nakon toliko vremena koje sam provela u krevetu, sada kada sam mršavija se napokon osjećam slobodno”, rekla je Katrina.

Sa samo 14 godina težila je više od 200 kilograma, a tada je po prvi put i primljena u psihijatrijsku kliniku gdje su ljekari pokušali da joj pomognu da prestane sa prejedanjem. Međutim, nikom nije priznala svoja teška iskustva iz djetinjstva pa liječenje nije ni pomoglo. Ubrzo se osamostalila i nastavila sa starim načinom života, ali sve ukupno je dovelo do ekstremne kilaže zbog koje je morala da napusti radno mjesto i da se vrati majci.

Tada je pet godina provela u krevetu – nuždu je obavljala u noćnoj posudi jer nije mogla doći ni do toaleta. Vrijeme je provodila na internetu, stvarajući lažne profile kako bi upoznala muškarce i započela nepostojeće veze.

“Bio je to najgori period u mom životu, samo sam željela da umrem. Svakog dana sam se samo prejedala i visila na internetu, od jutra do mraka”, rekla je Katrina.
Prekretnica je bila trenutak kada je hitna pomoć morala kamionom da je odvede u bolnicu zbog problema s disanjem, budući da u normalna kola hitne nije stala.

Kako bi je uopšte izveli iz sobe, morali su da skinu vrata i demoliraju zid prostorije.

“To je nešto najgore što mi se ikada dogodilo, ali mi je to ujedno spasilo život”, priznala je. Tada je počela da se pridržava stroge dijete pa je smršala 136 kilograma. Ugradnja intragastričnog balona i vježbanje učinilo je da ima dosta kože, tako da joj ljekari savjetuju da odstrani taj višak koji može da prouzrokuje povrede tokom vježbanja, kao i česte kožne infekcije.

“Treba mi ta operacija ne zato što želim da budem ljepša, nego da bih završila proces koji sam pokrenula kako bih ponovo bila zdrava. Prošle godine sam kupila svoj prvi bikini u životu i napokon mogu reći da sam srećna u svojoj koži”, zaključila je Katrina.

Danas je inspiracija hiljadama koji se bore s prekomjernom težinom, a na Fejsbuku je prati više od 1.200 fanova.

(Daily Mail)