Magazin 14.12.2015.

Najkontroverznije filmske seks scene!

ČITANJE: 3 minute
Morbidno
Uoliko nemate dobar želudac bolje preskočite ovaj tekst, jer navedene scene zaista izlaze iz okvira normalnog.

Pogledajte o kojim filmovima se radi:

crash

SUDAR

Ovdje se ne misli na razvikani film iz 2004. već uradak Dejvida Kronenberga iz 1996. Film se, za one koji nisu upoznati, vrti oko seksualne perverzije u kojoj se pojedinci seksualno uzbuđuju gledajući žrtve saobraćajnih nesreća. Nasilje i seks su u ovom filmu bili toliko detaljno prikazani da je Dejli Mejl pokrenuo akciju da se film zabrani u Velikoj Britaniji.

 

kids

DJECA

Ovaj film bi bio kontroverzan i danas, a pogotovo prije 18 godina kada je izašao. Djeca nam donose tinejdžersku scenu iz Njujorka u kojoj se prikazuju maloljetnici u razuzdanim seksualnim odnosima. Međutim, da priča bude začinjena glavna muški lik Teli je HIV pozitivan, a da to ne zna, te svakoj svojoj partnerki nesvjesno prenosi bolest. Najviše kontroverzi izazvala je scena u kojoj Kasper, Telijev prijatelj, siluje Dženi koja mu namjerno ne govori da je i ona HIV pozitivna kako bi ga na taj način kaznila.

 

irreversible-1

NEPOVRATNO

Prilično toga se može prodati kao „umjetnost“ a film s Monikom Beluči, Vinsentom Kaselom i Albertom Dupontelom donosi dvije kontroverzne scene – ubistvo silovatelja i silovanje glavne glumice (Monika Beluči). Ta druga scena je posebno kontroverzna, ne samo zbog toga što je riječ o silovanju, već je morbidna i mračna jer je silovatelj – gej osoba. Film treba pogledati da bi se cijela scena doživjela kao jako traumatično iskustvo.

 

brownbunny

THE BROWN BUNNY

Kontroverzan film redatelja i glumca Vinsenta Gala proglašen je najgorim filmom ikada prikazanim na festivalu u Kanu, barem prema prvim tvrdnjama Rodžera Eberta. Isti taj Ebert je, nakon što je Gal editovao film, kasnije promijenio mišljenje ali je najkontroverznija scena ostala.

 

antichrist

ANTIHRIST

Lars Von Tier voli snimati provokativne filmove, ali niko nije bio spreman na Antihrista kada se pojavio u Kanu. Film je toliko mučan da je na premijeri pozlilo velikom broju žena pa su morale potražiti pomoć! Nije problem bio samo u kidanju genitalija, ili eksplicitnim scenama seksa, već u jednoj seks sceni koja se prekida smrću djeteta. To je ujedno i najvažnija scena u cijelom filmu i zbog toga je scena još šokantnija.

 

salo

SALO

Dovoljno je reći da je film iz 1975. godine baziran na djelu zloglasnog Markiza De Sadea! Film je kontroverzan od uvodne scene do zadnjeg slova odjavne špice, međutim uprkos tome mnogi ga, uključujući Martina Skorsezea, smatraju remek djelom. Kontroverznost filma leži već u tome da je dobar dio glumaca, koji glume u scenama seksa, očigledno maloljetan!

 

9-songs

9 ORGAZAMA

Britanski režiser Majkl Vinterbotom je 2004. godine napravio film koji pravim čudom nije dobio oznaku – pornografski. Radnja filma se vrti oko engleskog klimatologa i američke studentice na razmjeni koji, između rok koncerata koje posjećuju, imaju iintezivne seksualne odnose. A sve je to  lijepo prikazano na ekranu! Vinterbotom je samo potvrdio da je htio biti autentičan!

 

thedevils

ĐAVOLI

Ovaj film je toliko puta cenzurisan (pogotovo nakon reakcije Crkve) da se originalna verzija više nigdje ne može ni vidjeti. A originalna scena je bila toliko brutalna da su i šefovi Varner Brosa poludjeli kada su je vidjeli. Naime, u jednoj sceni jedna od časnih sestara masturbira krstom dok u drugoj grupa napaljenih sestara siluje kip Isusa Hrista! Što je previše, previše je!

 

canibalholocaust

CANNIBAL HOLOCAUST

Vjerovatno najkontroverzniji film svih vremena je Cannibal Holocaust, a u vrijeme kada je izašao najviše je prašine podigao zbog svoje realističnost, pa se tada smatralo da ništa u filmu, koji uključuje silovanja, mučenja i ubijanja – nije glumljeno! Posebno se to odnosilo na scenu u kojoj muškarac siluje mladu ženu pa je na kraju ubije kamenom. Čak i danas ta scena izgleda prilično realno.

(Kult.hr)