Magazin 08.02.2016.

Najluđi mitovi o Hitleru: Bio je Jevrej i dobar čovjek?!

ČITANJE: 2 minute
hitler
Rijetko koja osoba iz prošlosti izaziva toliko pažnje kao Hitler, zato nije ni čudo što o njemu postoji mnogo mitova, teorija zavjere i izmišljotina.

Opštepoznata stvar je da je nacistički vođa bio jedan je od najvećih monstruma svih vremena, koji je imao poremećenu ideju kako bi svijet trebalo da izgleda.

S obzirom na to na šta je sve bio spreman, nije nimalo čudno što su se tokom vremena o njemu proširile priče koje se graniče sa zdravim razumom, ali u koje su mnogi skloni da povjeruju jer je riječ o Adolfu.

Evo nekih od najčudnijih teorija u koje su mnogi povjerovali:

Tragao je za Svetim gralom

Prema nekim teorijama, moguće je da je bio u tajnoj potrazi za Svetim gralom. Poslao je svoje vojnike u potragu za pločom koja je nedostajala s Gentskog oltara, jer je mislio da se na njoj nalazi mapa koja pokazuje gdje se krije gral. Sveti gral se smatra izvorom natprirodnih moći, pa mnogi smatraju da je pomoću njega Hitler želio da postane besmrtan.

Posjedovao je svemirski brod

Imao je koloniju u svemiru

Nije počinio samoubistvo nego je pobjegao

Najčešće se spominje da je pobjegao u Argentinu, gdje je bio u vezi s crnom ženom. Navodno postoji i fotografija njegovog tijela – nastala nakon što je umro od starosti.

Bio je Jevrej

Ne zna se ko mu je bio deda, a budući da mu je baka radila kod bogatih Jevreja, postoje teorije da je ostala u drugom stanju dok je tamo radila. DNK test iz 2010. godine nije dao definitivan odgovor, pa ova teorija i dalje nije službeno opovrgnuta.

Bio je dobar čovjek

Bio je zavisan od amfetamina

Bio je nasilnik, pun mržnje i djelovao je neustrašivo, pa određene teorije tvrde da je bio zavisnik od amfetamina. Za ovakve teorije postoje i brojni dokazi.

Bio je đavo

Bio je slijep

Vjerovao je u alhemiju

Moguće je da je Hitler odobrio projekat od kog je čovječanstvo odustalo još u Srednjem vijeku. Jedan od visokopozicioniranih nacista poznavao je naučnike koji su tvrdili da mogu pretvoriti pjesak u zlato. Nije poznato koliko je Hitler vjerovao u ove tvrdnje prije nego što su se pokazale netačnim.

Bio je milijarder

Mnogi misle da je Hitler bio milijarder. Ne samo da je bio prebogat nego je i izbjegavao plaćanje poreza, a njegovo bogatstvo se danas nalazi na nepoznatoj lokaciji. Postoje brojne teorije o toj lokaciji, ali se i dalje ne zna da li je blago uopšte postojalo.

Bio je pravi Džejms Bond

Prema nekim teorijama, Hitler je bio tajni agent britanske tajne službe.

Bio je meta atentata

“Operacija Valkira” nije samo film sa Tomom Kruzom. Radnja ovog filma temelji se na teoriji da je postojao plan da se izvrši atentat na Hitlera, koji je, naravno, propao.

(Atv)