Magazin 04.11.2015.

Najluđi načini da doživite orgazam, a da nemate seks uopšte!

ČITANJE: 3 minute
girl-shopping
Dok jedne žene imaju problem da dožive seksualni vrhunac, druge ga doživljavaju same od sebe, stotinama puta na dan. Međutim, postoje i one dame koje nemaju nikakav psiho-fizički poremećaj, ali ih orgazam strefi u najnevjerovatnijim životnim situacijama.

Evo samo nekih od njih, koje su relativno česte, pa očekujte da se i vama dogode.

Meditacija

Nema mnogo razlike između meditacije i orgazma. I jedno i drugo smiruju, a orgazam ionako nije seksualno iskustvo, već duhovno. Barem tako tvrde duhovni gurui. Obe akcije služe kao kratak bijeg od misli, jer stvaraju osjećaj blaženstva, a to umanjuje samosvjest, mijenja tjelesnu percepciju i otklanja bol.

Vježbanje

Ovo bi moglo da vam da dodatnu motivaciju da ne propuštate fizičke aktivnosti. Orgazme tokom trbušnjaka i sličnih vježbi doživljava oko 40 odsto žena, dok njih petina slične senzacija ima vježbajući jogu, pokazuju istraživanja. Nekolicina srećnica seksualni užitak osjeća i tokom dizanja tegova, plivanja i bicikliranja. Stvar je u tome da se tokom bavljenja sportom pojačava cirkulacija i krv navire u vaginu.

Porođaj

Iako se ovo ne događa kod velikog broja žena, nesnosne porođajne bolove zna da zamijeni osjećaj intenzivnog užitka. To i nije toliko čudno, jer dok dijete prolazi kroz vaginu, stimulišu se iste tačke kao i kod orgazma. Sam porođaj ima učinak kao neke droge jer se u tijelu događaju velike hormonalne promjene.

Spavanje

Vlažni snovi tipični su za muški rod, pa noćna ejakulacija nije nikakva nepoznanica. Ali, slično važi i za žene – navala krvi u vaginu i grčenje mišića u REM fazi sna mogu da rezultiraju orgazmom. Da bi to postigle, za razliku od muškaraca, žene ne moraju nužno da imaju erotske snove ili da se dodiruju. Kod njih se seksualna stimulacija događa u mozgu, a ne tijelu. Čak 80 odsto žena ima noćne orgazme, pokazuju istraživanja.

Svakodnevni dodiri i zvuci

Ovo se ne odnosi isključivo na pornografske sadržaje. Scene šaputanja ili dodira u ženskom mozgu mogu da kreiraju prijatno oscilovanje, što je poznato kao ASMR ili autonomni senzorski odgovor na nadražaje. Takođe, šišanje i pregled ušiju aktiviraju ASMR uslijed bliskog fizičkog kontakta. Kao i nakon orgazma, tjelesni trnci stvaraju osjećaj blaženog umora, piše Elite Daily.

Kijanje

Oslobađajući osjećaj nakon kijanja stvara osjećaj prijatnosti u tijelu. Poput orgazma, uključuje navalu hormona i opuštanje. Iako su dokazi o povezanosti kijanja i orgazma minorni, evidentno postoje sličnosti. Kijanje oslobađa endorfin, a u nosu se, kao i u genitalijama, nalazi slično tkivo.

Šoping

Nije novost da kupovina ženama djeluje poput antidepresiva, ali taj učinak može ponekad da bude i daleko jači – sličan dobrom seksu. Tokom šopinga u mozgu se povećava osjećaj užitka na isti način na koji funkcioniše seksualni orgazam. Zanimljivo je da se to dešava samo kod kupovine dobrih stvari na sniženjima, dok pretjerano trošenje ima suprotan efekat.

(24sata.hr)