Magazin 09.06.2024.

Najobrazovanija takmičarka koja je ikad bila u šou programu: Ko je Šejla Zonić, pobjednica Zvezda Granda

ČITANJE: 3 minute

Šejla je osvojila srca publike i žirija uz nevjerovatnih 132.014 glasova od ukupno 529.000, a tokom ovog takmičenja joj je mentor bila pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca.

Podsetimo, Šejla Zonić, mlada i talentovana pjevačica, zauzela je posebno mjesto na muzičkoj sceni ovogodišnjeg takmičenja “Zvezde Granda”. Ne samo da je osvojila srca žirija i publike svojom izvanrednom vokalnom sposobnošću i scenskim nastupom, već je poznata i po tome što je najobrazovanija kandidatkinja koja se ikada takmičila u ovom popularnom muzičkom šou koji postoji preko dvadeset godina.

Šejla je rođena u Njemačkoj, ali se brzo preselila u Sanski Most gdje je provela čitavo djetinjstvo, ali je njena ljubav prema muzici bila evidentna još od malena. Pohađala je muzičku školu gdje je savladala osnove muzičke teorije i pjevanja. Njena posvećenost obrazovanju nije se zaustavila na tome. Nakon završene srednje muzičke škole, Šejla je upisala Muzičku Akademiju u Sarajevu gdje je nastavila da usavršava svoje znanje. Diplomirala je s najvišim ocjenama, a njeni profesori često su je hvalili kao jednu od najperspektivnijih mladih muzičkih umjetnika svoje generacije.

Tokom svog učešća u “Zvezdama Granda”, Šejla je imala priliku da pokaže sve što je naučila tokom godina obrazovanja i rada na sebi. Od pjevanja popa, preko zabavne muzike, do narodnjaka. Njeni nastupi su bili tehnički savršeni, emocionalno bogati i izuzetno profesionalni. Žiri je bio impresioniran njenom sposobnošću da prenese emocije kroz pjesmu, dok je publika uživala u svakom njenom izvođenju.

Šejla je takođe poznata po svojoj skromnosti i prizemnosti. Iako je stekla veliku popularnost zahvaljujući takmičenju, ostala je vjerna sebi i svojim vrijednostima. Uvijek ističe važnost obrazovanja i neprestane posvećenosti radu, bez obzira na uspjeh koji je postigla.

Njena posvećenost muzici i obrazovanju čini je uzorom mnogim mladim ljudima koji sanjaju o karijeri u muzici. Šejla često govori o važnosti školovanja i kontinuiranog usavršavanja, naglašavajući da je uspjeh rezultat predanog rada i upornosti.

Osim što je talentovana pjevačica, Šejla je i strastvena u svom humanitarnom radu. Aktivno učestvuje u različitim dobrotvornim akcijama i često nastupa na humanitarnim koncertima. Njena želja da pomogne drugima i doprinese zajednici dodatno je ističe kao izuzetnu osobu. Kako ističe, najveća podrška joj je suprug Armin.

– Dok sam se obrazovala stavila sam mnogo toga po strani, pauzirala i žrtvovala… Između ostalog to je razlog zbog kojeg sam se sa svojih 29 godina prijavila na takmičenje za “Zvezde Granda”. Nakon diplomskog obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talenat i obrazovanje omogućuje – izjavila je Šejla jednom prilikom.

Šejlina priča o uspjehu, kombinovana s njenom izvanrednom muzikom i obrazovanjem, inspiracija je mnogima.

Ona pokazuje da je moguće postići velike stvari uz pravi balans talenta, obrazovanja i posvećenosti.

Sa svjetlom budućnošću pred sobom, nema sumnje da će Šejla Zonić nastaviti da oduševljava publiku i doprinosi muzičkoj sceni na najvišem nivou.

Oznake: Šejla Zonic