Magazin 24.10.2022.

Najveći kruzer na svijetu zaploviće u januaru 2024. godine (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Kruzer “Icon of the Seas” najveći je na svijetu. U planu je da ova luksuzna morska ljepotica isplovi u januaru 2024. godine. U ponudi posjetiocima su mnogobrojni bazeni, vodopadi, tematski parkovi.

Kompanija “Royal Caribbean”, otkrila je detalje o svom najvećem kruzeru na svijetu “Icon of the Seas”. Biće najveći brod za krstarenja sa nevjerovatnom ponudom različitih sadržaja za svačiji ukus. Planirano je da ova luksuzna morska ljepotica isplovi u januaru 2024. godine. Deo broda osmišljen je veoma urbano, kao Central Park. Imaće vodopad visok 16 metara, barove, tobogan, bioskop, karaoke i ogromnu terasu, prenosi RTS.

Kruzer ima istisninu 250.800 tona, dugačak 365 metara i tri metra duži od kruzera “Čuda mora”, koji je trenutno najveći na svijetu. Može da primi 7.600 putnika i 2.350 članova posade. Ima 2.805 kabina i fokusiran je na porodični odmor. Posjetioci će moći da uživaju u luksuznim porodičnim kabinama i apartmanima.

Na vrhu kruzera je AquaDome, koji će tokom dana imati sopstveni vodopad i pogled na okean, a u večernjim satima će se pretvoriti u centar za zabavu s restoranima, barovima i predstavama. Brod će biti opremljen najsavremenijim tehnologijama uključujući i modernu robotiku.

“Od trenutka kada posjetioci uđu na kruzer, svako njihovo kretanje je osmišljeno kako bi im se ponudio najbolji odmor. Prije svega ‘Icon of the Seas’  namijenjen je porodičnom odmoru”, istakao je Džejson Liberti, predsjednik i izvršni direktor “Royal Caribbean Group”.