Biznis 06.08.2020.

NAKON 11 GODINA: Revizori pozitivno o poslovanju “Puteva RS”

ČITANJE: 1 minuta

Javno preduzeće “Putevi Reublike Srpske” dobilo je, nakon 11 godina, pozitivan revizorski izvještaj u kojem se navodi da finansijski izvještaji istinito i objektivno pokazuju poziciju preduzeća, njegovu usješnost i tokove.

Nezavisni revizor je naveo i da je ovo preduzeće izvršilo usaglašavanje svojih potraživanja i obaveza, saopšteno je iz “Puteva Republike Srpske”.

Vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Nenad Nešić naveo je da se za ovako nešto bori otkako je došao na čelo ove firme.

– Uvijek govorim da su rad i rezultati bitniji od velikih priča. Izvještaj nezavisnih revizora o radu “Puteva” potvrđuje da iza tog stava stojim. Svjestan sam da su građani nepovjerljivi prema političarima i zato je ovaj izvještaj posebno važan, jer pokazuje da je u Republici Srpskoj moguće da se radi po slovu zakona – naveo je Nešić.

Prema njegovim riječima, pozitivan revizorski izvještaj treba da bude normalna stvar, koja se podrazumijeva.

Nešić je podsjetio i da su u prošloj godini izvršeni radovi na više od 270 kilometara saobraćajnica, uključujući izgradnju novih puteva, asfaltiranje i rekonstrukciju, a urađeno je i šest novih kružnih tokova.

Dodaje da se na svakom projektu upošljavaju domaće firme zbog nastojanja “Puteva Srpske” da niko ne izgubi posao u ovo teško vrijeme.

– Ono što je najbitnije, putevi u Srpskoj su mnogo bolji danas nego prije par godina, a saobraćaj je sigurniji. Rezultate našeg rada građani mogu da dodirnu i vide, a ne da samo slušaju priče. U svemu što radim važni su ljudi – naglasio je Nešić.

(Srna)