Politika 25.12.2020.

NAKON JUČERAŠNJE VOŽNJE AUTOBUSOM: Stanivuković na posao došao luksuznim automobilom

ČITANJE: 1 minuta

Samo dan nakon predstave za široke narodne mase, kada je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na posao došao autobusom koji saobraća linijom 13P, počinje da se prikazuje pravo stanje stvari.

Naime, Stanivuković je danas na posao došao luksuznim Land Roverom, o kojem većina njegovih sugrađana može samo da sanja.

Stanivuković je prije samo dvije godine, tačnije pred opšte izbore 2018, medijima pričao jednu potpuno drugačiju priču. U intevjuu za portal Mondo, Stanivuković je tada tvrdio da mu je neprijatno da se vozi u BMW-u koji je skuplji od prosjeka, pa je odlučio da se solidariše sa narodom i uzme, kako sam tvrdi “narodni auto”.

“Vozio sam BMW i koštao je više od prosjeka, ali to je kupljeno od privatnog novca. Međutim, radeći ovaj posao, tri mjeseca sam tim autom obilazio razna mjesta i došao u situaciju da mi je neprijatno da ga vozim. Prodao sam ga i vozim sada „golfa“. Mogu voziti mnogo bolji auto, ali vozim „golfa“. I sam naziv mu kaže volkswagen – narodni auto. Ja uživam dok ga vozim i osjećam se slobodno da odem među one koji nemaju vodu, cestu i slično“, izjavio je tada Stanivuković.

Nedugo nakon toga, mnogobrojni građani su se razočarali kada su vidjeli da se Golf “pretvorio” u skupocjeni Amarok.

Da Stanivuković voli i uživa u vožnji skupocjenih automobila, govori i činjenica da se automobilu, kojim je danas došao na posao, cijena kreće od 116.000 KM pa naviše, zavisno od opreme.

(ATV)