Vijesti 01.12.2021.

Nakon sastanka kod Ilića, zdravstvenim radnicima isplaćeno 2.700.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Radnici u četiri zdravstvene ustanove u Banjaluci već sutra bi trebalo da dobiju po 500 KM kao podršku Grada, potvrdio je predsjednik banjalučke skupštine Mladen Ilić.

Prema njegovim informacijama, Grad je danas na račune UKC-a Republike Srpske, Doma zdravlja Banjaluka, Instituta za javno zdravstvo i Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ uplatio 2.700.000 KM, kako je i predviđeno amandmanom koji je na prijedlog skupštinske većine usvojen još prije osam mjeseci.

„Zadovoljan sam što smo istrajali u jednoj ovakvoj politici i ideji. Žao mi je naravno što je to ovoliko vremena potrajalo. Na neki način se stalno licitiralo i raspravljalo da li je ovo dobra politika, ali evo ponosan sam na tu vrstu amandmana i na odluku koju smo donijeli. Ovo ne doživljavam kao pomoć, jer iznos od 500 KM je samo jedna vrsta podrške za sve ono što zdravstveni radnici rade već dvije godine“, ističe Ilić za BL portal.

Predsjednik gradske skupštine je još jednom izrazio žaljenje što su radnici zbog odugovlačenja gradonačelnika i njegove političke opcije toliko čekali na ovu podršku. Prema njegovim očekivanjima, zdravstvenim radnicima bi već od sutra ujutro trebala da počne isplata jednokratne naknade.

Ranije danas, nakon sastanka skupštinske većine u Banjaluci sa direktorima zdravstvenih ustanova, Ilić je rekao novinarima da će i radnici još četiri javna zdravstvena zavoda (Zavoda za transfuzijsku medicinu RS, Zavoda za sudsku medicinu RS, Zavoda za stomatologiju RS, Zavoda za medicinu rada i sporta RS) koji nisu obuhvaćeni skupštinskim amandmanom, dobiti jednokratnu pomoć grada Banjaluka od 500 KM koja će biti osigurana rebalansom ovogodišnjeg budžeta ili iz budžeta za iduću godinu.

(E.M)

Oznake: Mladen Ilić