Svijet 15.01.2023.

NAPAD NA DNJEPROPETROVSK: Poginula 21 osoba, 73 povrijeđene

ČITANJE: 1 minuta

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad Dnjepropetrovsk povećao se na 21, a među poginulima je i petnaestogodišnja devojčica, saopštili su danas zvaničnici.

Regionalni zvaničnik Nikolaj Lukašuk izjavio je da je povređene 73 ljudi, među njima 14 dece, a da se traga za još 35, prenosi Tanjug. On je naveo da je spaseno 38 ljudi.

Gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov rekao je da su šanse da spasioci pronađu još preživelih u ruševinama nakon napada „minimalne”.

Lukašuk je naveo i da su u napadu uništena 72 stana, kao i da je oštećeno više od 230 stanova.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su ruske snage danas pokrenule talas raketnih napada na ukrajinsku vojsku i infrastrukturu, ali u saopštenju se ne navodi da je Dnjepar bio konkretna meta napada.

„Svi ciljani objekti su pogođeni”, navodi se u saopštenju.

Vrhovna komanda Ukrajine saopštila je danas da je Rusija izvršila u subotu tri vazdušna udara, 57 raketnih udara i 69 napada iz raketnih sistema teškog naoružanja, a da je na meti bila i kritična infrastruktura u Kijevu i drugim oblastima.

Komanda je navela da su ukrajinske snage oborile 26 raketa.

Ukrajinski zvaničnici su upozorili da će zbog ruskog napada biti ograničeno snabdevanje električnom energijom glavnog grada i velikih delova Ukrajine u narednih nekoliko dana.

(SB)

Oznake: Ukrajina