Magazin 16.02.2016.

Napravljeno odijelo koje pokazuje kao se osjećaju stogodišnjaci

ČITANJE: 1 minuta
odijelo
Uz pomoć ovog neobičnog odjela, jedan mlad muškarac se osjetio kao da je star pun vijek: bio je značajno manje pokretan i imao poteškoće sa sluhom i vidom.

„Odjelo trećeg doba“, kako je nazvano, čini da se osoba koja ga nosi kreće teže i sporije, da joj je teže da se sagne, a svijet vidi u nejasnim obrisima i čuje ga prigušeno.  Takođe, ovo odjelo izaziva podrhtavanje ruku i pogrbljenost.

Tridesetšestogodišnji Ričard Grej, novinar „Dejli mejla“, probao je „Odjelo trećeg doba“ kako bi otkrio kako se prosječan stogodišnjak osjeća tokom obične šetnje parkom.

On je primijetio da se umorio vrlo brzo, da je jedva uspjevao da savije koljena, da je jedva pomjerio ruke kada je pokušao da skine naočare, da ispustio novčiće dok je ih vadio iz džepa, a zatim ih jedva ponovo skupio, da je ustajanje bilo pravi izazov.

„Odjelo trećeg doba“ napravljeno je u okviru „Fordovog“ projekta čiji je krajnji cilj projektovanje automobila namjenjenog starijim osobama.

U ovoj marketinškoj kampanji učestvuje i stočetvorogodišnji Faudža Sing, poznat po tome što još uvijek učestvuje u maratonima.

(nationalgeographic.rs)