Magazin 17.01.2022.

NARODNO POZORIŠTE RS: Počeo rad na predstavi “Bolest”, Kolja Pejaković autor i reditelj

ČITANJE: 1 minuta

U Narodnom pozorištu Republike Srpske danas je održana prva čitaća proba čime je počeo rad na predstavi pod nazivom “Bolest”, autora i reditelja Nikole Pejakovića.

Premijera ovog komada je planirana za 12. mart, prenose Nezavisne.

U pozdravnoj riječi Dijana Grbić, v.d. direktora, svim prisutnim je poželjela sreću i izrazila nadu da će pozorište, kako na ovoj predstavi, tako i u cjelini, raditi što pozitivnije te da nikakve bolesti, a najmanje ona o kojoj je u komadu riječ, neće uticati na uspjeh rada na ovom projektu, s obzirom na prethodna odlaganja.

Njenim riječima pridružio se Aleksandar Stojković, v.d. umjetničkog direktora, koji je prisutnima zaželio sreću u radu. Reditelj Nikola Pejaković je, između ostalog, naveo da je rad na ovoj predstavi trebalo da počne početkom novembra prethodne godine, ali da je odložen zbog njegovih zdravstvenih problema, te da mu je vlastito iskustvo oporavka od kovida pomoglo da jasnije sagleda neke aspekte koji će mu biti od pomoći pri radu na predstavi.

Glumačku podjelu čine Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Danilo Kerkez i Ljubiša Savanović. Scenografkinja je Dragana Purković Macan, kostimografkinja Јelena Vidović, lektorka Nataša Kecman, a suflerka Svjetlana Popović.

(SB)