Magazin 30.10.2020.

NARODNO POZORIŠTE RS: Premijerno izvedena predstava “Derviš i smrt”

ČITANJE: 1 minuta

U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras je premijerno izvedena predstava “Derviš i smrt” po romanu Meše Selimovića, čiji je reditelj Dejan Projkovski.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je predstava “Derviš i smrt” izuzetan projekat koji je realizovalo Narodno pozorište Republike Srpske.

“Vrijeme korone je nekoliko mjeseci odgodilo premijerno izvođenje predstave, ali možemo biti ponosni na impozantnu premijeru”, rekla je novinarima Trivićeva na premijeri predstave.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da je od izuzetnog značaja to što je nakon nekoliko mjeseci Narodno pozorište premijerno izvelo predstavu “Derviš i smrt”.

“Ovu predstavu čekamo više od pola godine. Predstava je odlična i ima potencijal da bude jedna od najboljih koje je izvelo Narodno pozorišta”, rekao je Radojičić.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig rekla je da je Projkovski kao reditelj u potpunosti ispunio zadatak jer se predstavom šalje snažna životna poruka.

Prva repriza predstave na repertoaru je u subotu, 31. oktobra, druga repriza je predviđena u ponedjeljak, 2. novembra, a treća repriza je na rasporedu u utorak, 3. novembra. Ansambl broji preko 20 glumaca, a u ulozi Ahmeda Nurudina predvodi ih Zlatan Vidović.

(Srna)