Biznis 18.03.2021.

“NAŠ CILJ JAČANJE I RAZVOJ”: “Braća Pivac” negiraju tvrdnje da prodaju “Kraš” Šaranoviću

ČITANJE: 1 minuta

Mesna industrija Braća Pivac demantovala je napise pojedinih medija u Hrvatskoj i Srbiji.

Naime, kompanija negira da prodaje svoj vlašnički udio u konditorskoj kompaniji Kraš srpskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, odnosno njegovoj firmi Kapa Star Limitid, prenose agencije.

“Ti napisi su apsolutno netačni. Takve su glasine u rangu jednako netačnih tvrdnji, koje se takođe tu i tamo povlače u javnosti, da smo radnike prisilili da prodaju dionice”, rekao je za “Jutarnji list” Ivica Pivac, suvlasnik i predsjednik uprave porodične kompanije Braća Pivac.

On je naveo da je Mesna industrija Braća Pivac, od kada je prije deset godina prvi put počela da kupuje akcije Kraša, isticala da to čini jer smatra da je Kraš vrijedna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom.

“Naš cilj i interes kao većinskog vlasnika Kraša je dalje jačanje i razvoj, a ne prodaja. Uostalom, to smo već i dokazali kod preuzimanja drugih kompanija u Grupi Pivac, u koje smo dodatno investirali i tako ih ojačali te poboljšali njihovu poziciju na tržištu”, dodao je Ivica Pivac.

Mesna industrija Braća Pivac ima udio veći od 52 odsto, odnosno natpolovičnu većinu u odlučivanju glavne skupštine akcionara Kraša, podsjeća Jutarnji.

(SB)

Oznake: Kraš