Vijesti 30.11.2021.

NASTAVLJENA JESENJA SADNJA: Grupa građana donirala gradu 101 sadnicu

ČITANJE: 2 minute

Nekoliko naših sugrađana, koji su veći dio života proveli u inostranstvu, donirali su Banjoj Luci 101 sadnicu, a sadnji koja je započeta kod Narodnog pozorišta Republike Srspke pridružio se i gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Veliki broj Banjalučana podržao nas je u inicijativi da sprovedemo istorijski najveću sadnju, a da istovremeno ne utrošimo niti jednu marku iz budžeta, na šta sam veoma ponosan. Zaista je predivno što među našim sugrađanima, imamo velike ljude poput gospodina Šućura, Gajića, te drugih porodica koje su im se pridružile kako bi svom gradu donirale preko stotinu sadnica – istakao je gradonačelnik.

On je kazao da je ovo zaista značajna donacija naših sugrađana, a ove sadnice krasiće centralnu gradsku aleju, ali i druge dijelove užeg i šireg gradskog jezgra.

– Zajedničkom snagom vratićemo Banjoj Luci epitet „grad zelenila“, a sadnice koje su nam poklonili ovi divni ljudi ostaće tu godinama i praviti hlad nekim budućim generacijama- zaključio je gradonačelnik.

Jedan od donatora je i Krstan Gajić, koji je kazao da mu je drago što je imao priliku da učestvuje i da svoj doprinos za ljepšu Banju Luku.

Svakako ovo nije ni prvi,a neće biti ni posljednji put da kao građanin podržavam ovakve aktivnosti – poručio je on.

– Po povratku iz inostranstva, gdje sam proveo veći dio života, odlučio sam se da učinim nešto za grad, u kojem sam odrastao, pa sam u dogovoru sa nekoliko dobrih prijatelja odlučio da se pridružim i podržim ovu inicijativu – poručio je Mirko Šućur, koji je takođe donirao sadnice.

U sklopu donacije u kojoj je, pored porodica Šućur i Gajić, učestvovalo još nekoliko porodica, a donirana su 72 stabla lipe, platana, koprivića, javora i jasena, kao i 29 sadnica blokovskog zelenila i to sadnice lipe, crvenog hrasta, likvidambara, tulipanovca, ginka i japanske trešnje.

(E.M)