Biznis 20.09.2020.

NATRAG U KANCELARIJE: Vodeća banka u SAD ukida rad od kuće, smatraju da su se zaposleni previše opustili

ČITANJE: 1 minuta

Vodeća bankarska institucija “JPMorgan Chase” rekla je zaposlenima da se vrate na posao sledeće nedelje, jer su dobili zabrinjavajući podatak analize. Naime, produktivnost onih koji rade od kuće je opala.

Kako je istakao CEO Džejmi Dimon, situacija je posebno kritična ponedeljkom i petkom. Kažu da je razlog za to otuđenost pri radu od kuće, budući da nema “žive” interakcije među kolegama. Ovakav način života je ponajviše uticao na mlađe radnike, prenosi Telegraf Biznis.

Banka je, međutim, primetila opšti pad produktivnosti kod i dodala da bi mlađi radnici “mogli biti u nepovoljnijem položaju zbog propuštenih prilika za učenje”, jer nisu u kancelarijama. Nalazi JPMorgan-a je istakao da se radnici moraju vratiti na posao do 21. septembra.

Ovo je do sada najodlučniji potez američke banke da tokom krize ponovo uspostavi rad kakav je bio pre pandemije, a povratak se pre svega odnosi na one zadužene za trgovinu i prodaju. Ipak, vremenom će se podsticati i povratak radnika koji su na drugima funkcijama, do maksimalnog kapaciteta od 50% na području Njujorka.

(SB/banjaluka.net)