Magazin 19.09.2015.

Nauka potvrdila: Svi muškarci su nevjerni!

ČITANJE: 2 minute
prevara

Muškarci su, po svojoj prirodi, nevjerni ženama! Naučno je dokazano da postoje samo dvije vrste muškaraca – oni koji varaju svoje žene i oni koji bi varali, ali iz nekog razloga to ne smiju ili ne mogu da urade.

Ovo je rezultat velikog sociološkog istraživanja Univerziteta u Severnoj Karolini tokom kojeg je u posljednjih deset godina bilo ispitano čak 40.000 oženjenih muškaraca iz Sjeverne Amerike i Evrope.

Istraživanje čiji su rezultati u stručnim časopisima zvanično objavljeni početkom septembra ove godine pokazuju da 63,7 odsto muškaraca redovno ili povremeno vara svoje žene, dok bi preostalih 36,3 odsto njih to učinilo samo kad bi im se pružila dovoljno dobra prilika, odnosno kada bi bili u mogućnosti.

Na početku istraživanja, kako piše američka štampa, oko deset odsto muškaraca je kategorički tvrdilo da su vijerni i da nikada i ne pomišljaju na preljubu, ali se kasnije tokom praćenja ispitanika i detaljnih anketa pokazalo da to nije tačno.

Jednostavno, svi muškarci žele da imaju više žena i imaju potrebu da varaju, samo što se neki plaše da te svoje želje ispune, dok drugi jednostavno nemaju mogućnosti da to urade.

– Sa stanovišta morala, rezultati istraživanja su poražavajući, ali sa stanovišta prirode oni su sasvim očekivani. Znate, sada je samo naučno dokazano ono što se oduvijek znalo, a to je da su muškarci u svojoj suštini zapravo mužjaci koji naprosto ne mogu da budu monogamni – objašnjava profesorka En Sajmon, koja je bila angažovana na ovom istraživanju.

Prema njenim riječima, sa sigurnošću od 99 odsto može da se tvrdi da su svi muškarci na ovom svetu nevjerni.

– Muškarcima je nevjernost u prirodi. To, međutim, ne znači da ne postoje vijerni muževi, već samo da i oni najvjerniji u potaji žele da varaju i manje ili više često razmišljaju o preljubi – napominje profesorka Sajmon.

(B92)