NDP: Laskavo priznanje za uništenje sporta u Banjaluci

Okićeni titulom ”Evropski grad sporta”, naši se ”titulari” vraćaju u svom poltronskom stilu bacajući jeftinu demagogiju građanima u oči i kiteći se ”laskavim priznanjem” za uništenje sporta u gradu na Vrbasu, reaguju u NDP-u na informaciju da je Banjaluka proglašena za Evropski grad sporta 2018. godine.

“Od nekadašnjeg grada sporta, kulture i industrije iz sedmdesetih i osamdesetih, Banjaluka je još jedino ostala grad na Vrbasu, to joj još niste uspjeli oduzeti, a ne sumnjamo da i to niste u stanju. Grad u koji vi donoste ”laskavu titulu” ima trećerazrednu sportsku dvoranu, u kojoj odavno ne igraju ni regionalni, a kamoli evropski klubovi. Simbol ovog grada, Fudbalski klub ”Borac” igra na stadionu kakvog bi se postidjelo malo bogatije selo u Bavarskoj, a i njegove utakmice sve rjeđe gledamo”, kaže se u saopštenju NDP-a.

Kada već ne možemo gledati Borac protiv Mege, Zadra ili Olimpije, kada ne možemo gledati Borac koji je bar konkurentan za treće ili četvrto mjesto, kad naša djeca ne mogu besplatno trenirati svoj omiljeni sport, nama ova vaša izmišljena i lažna lenta ne treba. Slobodno je odnesite neka visi u Aleksandrovcu i Krupi, tamo i priliči, kažu u NDP-u.

“Ovaj grad je osamdesetih imao šest olimpijskih zlata i prvaka Evrope, a šta to imamo danas? Oronuli infrastrukturu i neumjesne pozere koji nas brukaju i ponižavaju po svijetu?

Današnja Banjaluka, na čiji aerodrom slete 2-3 aviona sedmično i to isključivo iz Beograda, treba da prihvati ovakav jedan ‘teret’ koji nam nosite iz Evrope. Mi grad sporta, na žalost, nismo odavno i svaki čestiti građanin postidjeće se tog vašeg ‘laskavog priznanja'”, ističu u NDP-u.

(ATV)

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.