Magazin 22.04.2016.

NDP pozvao građane: Napišite nam pismo o Radojičiću

ČITANJE: 1 minuta
pismo

Na sajtu Narodnog demokratskog pokreta Republike Srpske objavljena “akcija” pod nazovom “Napišite nam pismo”, gdje članovi stranke pozivaju građane da im pišu o – Igoru Radojičiću.

Radojičić će (najvjerovatnije) biti kandidat vladajuće partije za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima, kao i Dragan Čavić, koji je na čelu NDP-a.

Poziv izgleda ovako:

“Nakon jednočinke koju je u formi monodrame juče izveo predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić, Gradski odbor NDP-a Banjaluka raspisuje literarni konkurs na temu „pišem ti pismo“.

Forma pisma je slobodna, ali bi trebalo da sadrži citat ijedne ikada jasno izgovorene misli, artikulisanog stava ili kreativne ideje čiji autor je Igor Radojičić.

Takođe, bilo bi dobro da sadržaj pisma podsjeti na funkcije, projekte i poslove koje je obavljao Igor Radojičić, a koje su u istoriji Banja Luke i Republike Srpske ostavili značajan trag, rezultat, referencu.

Ukoliko se iko sjeća ičega što je Igor Radojičić učinio korisnim za društvo, bilo bi poželjno da se u pismu ilustruje i fotografijom.

Izbor fotografije ne podrazumijeva Radojičićevo fejsbuk statiranje u gredici krompira, kafansko druženje sa Nikolom Špirićem iz rubrike NN među poznatim, kao ni osmijeh sa bilborda u sendviču sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

Konkurs „pišem ti pismo“ je nastao iz Radojičićeve teze „da je potrebno šire razgovarati, konceptualno kako bismo se više pobrinuli za Banja Luku.“

Konkurs je otvoren do oktobra 2016. godine, kako bi u širem vremenskom periodu omogućio sadržaj pisama dužih od jedne rečenice.”

(Mondo.ba)