Magazin 20.11.2015.

Ne možeš da ga zadržiš: 5 razloga zašto on odustaje od tebe

ČITANJE: 2 minute
djevojka
Nekim ženama je sasvim lako privući i zadržati muškarca, a neke upravo s tim muku muče i ne znaju kako da natjeraju nekoga da ostane. Ako ti se čini da pripadaš ovoj drugoj skupini, ovo su mogući razlozi zbog kojih muškarci bježe od tebe.

Prebrzo se zaljubiš

Previše romantike i previše osjećaja u prekratkom roku mogu prestrašiti i najhrabrijeg muškarca. Kod njih to ide malo sporije, a ako ti na prvom sastanku iz pogleda vire brak, djeca i duga veza, on bi mogao pobjeći.

Previše tražiš

Želiš da ti pošalje poruku ujutro, uveče, za ručak, prije večere, da ti priča što je jeo, s kim je bio, zašto je bio… tebi ovo sve možda izgleda kao romantična zainteresiranost za svaki detalj u njegovom danu, dok njemu vjerovatno izgleda kao policijsko ispitivanje.

Priljepak si

Muškarcima treba prostora za disanje. Ako si konstantno zalijepljena za njega i ne daš mu da mrdne, počeće da se guši i neće mu više biti prijatno u tvom društvu. Ti vjerovatno želiš da provedeš svaki slobodan trenutak s njim, ali u svemu treba imati granice, naročito na početku.

Ljubomorna si

Malo ljubomore zna biti simpatično, ali većina ljubomornih žena jednostavno nema mjeru. Ako si opsjednuta njegovim telefonom, ispituješ ko su mu one djevojke na Fejsbuku i ljutiš se kada neka nešto lajkuje, vjerovatno će pobjeći od tebe jer ne želi ženu koja mu ne vjeruje.

Proganjaš ga

Muškarci su lovci, a ako se ti ponašaš kao još veći lovac, moguće je da će izgubiti interes. Trčanje za frajerom nikad nije dobra ideja, jer ako osjete da ih neko ganja, počeće trčati još brže.

(Index Rouge)