Magazin 21.08.2015.

Nebeski bazen u Londonu: Pivanje na visini od 35 metara

ČITANJE: 1 minuta

bazen london

 

U Londonu je planirana gradnja “nebeskog bazena”, čije je dno napravljeno od stakla i nalazi se 10 spratova iznad zemlje i predstavlja most između dvije zgrade.

Ovaj “nebeski bazen” je providan i prvi ovakav bazen na svijetu. Plivači će gledati prolaznike i saobraćaj sa 35 metara visine.

Bazen će biti dio projekta “Bašte Ambasada”, teškog 15 milijardi dolara, projekta zaduženog za izgradnju stambenih zgrada u južnom Londonu, koji stvara na hiljade domova, od kojih su mnogi u luksuznim stambenim blokovima.

– Ideja za nebeski bazen proistekla je iz želje da pomjeri granice u mogućnosti izgradnje i inženjeringa. Htio sam da uradim nešto što do sad nikada nije urađeno -rekao je predsjednik i izvršni direktor Balimora, Šon Mulrian.

On je dodao da će ovo biti jedinstveno iskustvo, jer će se plivači  osjećati kao da plivaju u vazduhu, među oblacima.

Henri Prior, prodajni agent, rekao je da su planovi za ovaj bazen “smijeli eksperiment” i pita se da li ima dovoljno egzibicionista da ga ispune.

– Prvi put mogu iskreno da kažem, uz svo poštovanje  arhitektu, da će ovaj apsurdni bazen biti najveća greška koju smo do sada napravili u projektu – rekao je Prior.

(Agencije)