Magazin 09.11.2020.

NEKTAR OK FEST KARAVAN: Od koncerta “Kande, Kodže i Nebojše” do dokumentarca o Divljanu

ČITANJE: 2 minute

Naredna stanica Nektar OK Fest karavana je Banjaluka, gdje će se program događaja realizovati u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor.

Sutra, u utorak od 17 časova u banjalučkom Peckham pubu, održaće se promocija knjige Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, prenosi Srpskainfo.

U pitanju je drugi roman pisca i zamjenika glavnog urednika „Nedeljnika“, u kojem Rosić piše o zloupotrebi vlasti, izdaji profesije, moralnom padu, cijeni slave, korupciji u savremenom Beogradu i Londonu.

Istoga dana od 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor održaće se „unplugged“ koncert benda „Kanda, Kodža i Nebojša“.

Momci iz ovog beogradskog benda publici će se predstaviti u aranžmanu prilagođenom akustičnim gitarama. Riječ je o repertoaru koji je i zvučno i sadržajno drugačiji od uobičajenih svirku. Kako i sami kažu, vremena su izazovna i zahtjevna, te se isto odnosi i na „prevod“ njihovih pjesama u akustično sazvučje, ali ne sumnjaju u ispravnost njihovog odgovora postavljenim zahtjevima. Ulaznice za ovaj koncert su već rasprodane, a svi oni koji nisu imali sreće da dođu do istih na zvaničnoj FB stranici OK Festa, kao i na „Jutjub“ kanalu moći će pratiti prenos uživo koncerta od 20 časova.

U srijedu u 12 u Klubu studenata Banjaluka biće otvorena izložba „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića.

Program se nastavlja u Banskom dvoru, gdje će od 18 časova biti održana projekcija filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva, nakon čega od 20 časova slijedi projekcija dokumentarca, sa elementima igranog filma „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića. Ulaz je besplatan, a broj mjesta ograničen. Ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KC Banski dvor.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Pridružite se Nektar OK Fest karavanu, prisjetimo se najljepših momenata sa Tjentišta, i pripremimo se za novo zajedničko druženje i poglavlje Nektar OK Festa 2021, koje nas očekuje od 16. do 18. jula 2021. u Nacionalnom parku Sutjeska.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: Banski dvor, OK fesr