Biznis 23.12.2021.

NEMA POSKUPLJENJA ZA PRAZNIKE: Cijene goriva u Srpskoj u blagom padu

ČITANJE: 1 minuta

Cijene goriva na pumpama u Srpskoj su i dalje u blagom padu, ali u narednom periodu se očekuje stagnacija cijena, potvrdio je za “Nezavisne novine” Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike.

“U narednom periodu možemo očekivati stabilne cijene, odnosno zadržaće se ovaj nivo cijena koje imamo u Republici Srpskoj, bar što se tiče nadolazećih praznika”, kazao je Trišić.

Kako je rekao, sadašnje cijene se kreću u prosjeku BMB95 2,21 – 2,30 KM/litri i dizel ED5 2,07 – 2,29 KM/litri, dok su cijene TNG-a i dalje 1,49 – 1,56 KM/litri, zavisno od regije i distributera.

Kako je za “Nezavisne novine” rekao Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni i unutrašnji transport RS, svaki fening pojeftinjenja je od koristi prevoznicima.

“Zaustavljen rast cijena goriva na pumpama širom Srpske je jako značajan i za prevoznike, ali i za građane”, kazao je Grbić i ističe da smo svjedoci da su cijene goriva u prethodnim mjesecima stalno rasle, ali cijene prevoza se nisu mijenjale.

“Mi cijene prevoza nismo dizali ni za jedan fening unazad pet ili šest godina, čak su i pale za neke destinacije”, kazao je Grbić i ističe da ima najava da će one dodatno da padaju u narednom periodu.

(N.S)