Magazin 12.09.2015.

Nevjerovatan događaj na Braču: Balkon s turistima propao usred večere!

ČITANJE: 2 minute
brac

Stariji bračni par sjeo je na balkon da večera. Jeli su i uživali u pogledu na more. Odjednom se čulo tras! Propali su zajedno s balkonom, rekao je Goran koji je poslao fotografije uništenog balkona.

Prolaznici su u srijedu oko 19 časova nijemo posmatrali balkon u centru Bola na Braču koji je na put pao s prvog sprata apartmana, svega desetak metara od mora.

Nekoliko trenutaka niko se nije ni pomakao. Pošto su se pribrali, odmah su pritekli u pomoć povrijeđenom paru. Muškarca su prvog izvukli, dok je nesrećna žena ostala prikliještena pod silinom tereta koji je pao s visine od oko dva i po metra.

Neko je pozvao vatrogasce koji su iz ruševina izvukli povrijeđenu ženu.
– Povrijeđeni muškarac otišao je po foto-aparat i sve to počeo da slika. Toliko je bio pribran. Vjerovatno će ih kasnije tužiti – opisuje Goran.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, koja ih je odvezla u Supetar, a kasnije su ih prebacili u splitsku bolnicu. Posle toga došla je i policija, koja je ogradila mjesto nesreće, a iz Splita su pozvali i inspektorat.

– Kuća je rađena 70-ih godina. Prije šest-sedam godina su je renovirali. U originalnom nacrtu nisu bili ovakvi balkoni. Naime, na balkonu je prvo bila drvena ograda koja je s vremenom istrunula. Kasnije su na njega dogradili betonsku ogradu – dodaje Goran. Smatra da je to i razlog nesreće. – Balkon je jednostavno bio pretežak. Sve je napuklo i gvožđe je vremenom oksidiralo zbog blizine mora pa je onda i tresnulo – pretpostavlja Goran.

Ispod balkona nalazi se radnja i sreća što u tom trenutku niko nije prolazio. Na sreću, ni bračni par koji je iz Nemačke, nije teže povrijeđen. Muškarca su pustili iz bolnice, a ženu do jutra zadržali. Kako saznajemo, oboje su piloti i godinama svojim avionom dolaze na Brač i obilaze jadransku obalu, a navodno kažu da će uprkos nesreći doći i dogodine. Splitska policija kaže kako je balkon popustio zbog slabe konstrukcije.

(Kurir)