Biznis 26.02.2021.

Nije bilo kvoruma: Sječa Nadzornog odbora „Pošta Srpske“ odgođena za sljedeći petak

ČITANJE: 2 minute

Skupština akcionara Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske „Pošte Srpske“ a.d. Banjaluka koja je trebala biti održana danas i na kojoj je između ostalog, bilo planirano da se razmatra odluka o razrješenju svih članova Nadzornog odbora tog javnog preduzeća, nije održana zbog nedostatka kvoruma, potvrđeno je za banjaluka.net.

Kako nam je potvrđeno, ponovljena vanredna sjednica Skupštine akcionara ovog preduzeća trebala bi biti održana u sljedeći petak, 5. marta 2021. godine, sa početkom u 13 časova, sa istim dnevnim redom, a na njoj se očekuje imenovanje privremenog Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Naime, odluka o razrješenju svih članova Nadzornog odbora tog javnog preduzeća je predložena za sjednicu Skupštine akcionara „Pošta Srpske“ nakon što su tri od pet članova tog tijela podnijeli ostavke.

Ostavke su početkom februara podnijeli Jelena Vidović i Željko Kovačević, članovi Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Pošte Srpske“, dok je to isto prije desetak dana učinio još jedan član tog tijela, Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke. Odlukom koja je pripremljena za Skupštinu akcionara predviđeno je da budu razrješena i preostala dva člana NO „Pošta Srpske“ Boris Dmitrašinović i Željko Dubravac.

Kovačević, koji je nekadašnji ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske i bivši direktor „Elektroprivrede RS“, neopozivu ostavku je podnio 4 februara ove godine, dok je Gavranović to učinio 16. februara, a Vidovićeva 2 februara ove godine.

„Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banjaluka, sa ovim momentom i danom, iz razloga lične prirode, te predlažem da se donese odluka o mom razrješenju sa današnjim danom“, stoji u mejl poruci koju je poslao Kovačević dajući tako ostavku. Gavranović je u poruci napisao da „ponosi odluku na članstvo u Nadzornom odboru „Pošta Srpske“ zbog nemogućnosti za adekvatan rad“.

Podsjećamo da su u avgustu 2019. godine „Pošte Srpske“ dobile novi Nadzorni odbor kojim predsjedava Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke, a pored njega imenovani su i Željko Kovačević, Boris Dmitrašinović, Željko Dubravac i Jelena Vidović. Mandat članova Nadzornog odbora traje četiri godine.

(banjaluka.net)

Oznake: Pošte Srpske