Vijesti 27.09.2015.

Nikolić: Ugled Srbije raste zbog odnosa prema izbjeglicama!

ČITANJE: 1 minuta
Tomislav Nikolic

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija svojim postupanjima tokom migrantske krize ubrzala rast svog ugleda u svijetu i da je ponosan zbog toga.

– Ceo svet je, u vezi sa migrantskom krizom, ulogu Srbije shvatio kao nešto što se do sada nije dešavalo u svetu – rekao je Nikolić, koji u Njujorku učestvuje na 70. zasjedanju Generalne skupštine UN.

Napominjući da se izmijenila geopolitička slika svijeta, Nikolić je ocijenio da je potrebna reforma UN, te da smatra da bi održivi razvoj UN bio u tome da velike sile više ne dominiraju, već da svako ima svoja prava, zaštitu, ali i obaveze.

– Zanimljivo je da se to događa na jubilej UN, i mislim da su predstavnici mnogih država spremni da o tome govore otvoreno i bez uvijanja i da se zapitaju je li funkcija UN ostvarena u meri u kojoj je bila zamišljena i da li su te promene donele neophodnu stabilnost i oslonac malim državama – sigurnost da im se više nikad neće desiti da ih neko veliki pregazi samo zato što ima neku drugu ideju – rekao je Nikolić.

(Agencije)