Magazin 04.11.2015.

Nimalo damska ponašanja na koja muškarci padaju

ČITANJE: 3 minute
cure
Djevojke se smatraju „finijim polom“ u poređenju sa muškarcima. Ovo je uglavnom zbog nepisanih pravila koja diktiraju ponašanje „prave“ dame i koja djevojke moraju da poštuju kako bi privukle muškarce. Međutim, postoje i određena ponašanja koja nisu toliko damska, a potpuno će oduševiti muškarce.

Iako muškarci nisu previše ludi za djevojkama koje se ponašaju kao oni, postoje određena „muška“ ponašanja koja su im itekako atraktivna.

1. Muški poslovi

Onog trenutka kada muškarac shvati da neka djevojka sama može da izađe na kraj sa kablovima za kompjuter i malim popravkama po kući bez straha da će joj pući nokat – osjetiće potrebu da je zaprosi.

2. Može da podnese alkohol

Kokteli su uglavnom piće izbora za većinu djevojaka jer ne žele da pretjeraju sa pićem i ispolje ponašanje koje nije damsko. Međutim, muškarci imaju nešto drugačije mišljenje. Zapravo, vrlo često su impresionirani kada vide djevojku koja pije „muška“ pića – i nije pijana.

3. Glasno smijanje

Za muškarca ne postoji ništa privlačnije od djevojke koja ima smisao za humor i ne plaši se da se od srca nasmije. Ništa nije privlačnije od zaraznog ženskog smijeha.

4. U stanju je da se sama brani

Nasilje ne dolazi u obzir kada je damski priručnik u pitanju. A kada je ono neizbježno, djevojka bi trebalo da potraži muškarca koji će joj braniti čast dok ona u ćošku sve posmatra sa ućasnutim izgledom lica.

Iako je ovo mišljenje izuzetno seksističko, žene generalno izbjegavaju fizičko nasilje. Ali svaki muškarac će biti impresioniran kada vidi djevojku koja je stala sebi u odbranu.

5. Jede šta voli

Većina djevojaka jede manje jer se brine o svojoj liniji i vrlo često se okreću raznim salatama i izbjegavaju stvari koje vole kako se ne bi ugojile. Djevojke koje se ne „plaše“ da naruče meso i krompir uvijek će biti seksi muškarcima.

Biti zdrav je jedna stvar, ali uskraćivanje određenih stvari je potpuno druga. I dalje možete da budete zdrave i uživate u hrani koju volite, sve dok to činite umjereno i bez pretjerivanja.

6. Nema problema sa svojom seksualnošću

Za mnoge djevojke ovo je posebno osjetljiva tema, ali muškarci vole dame kojima nije problem da pričaju o svojoj seksualnosti – pogotovo o stvarima koje voli, a koje ne. Ovo je posebno tačno ako ste u vezi jer je jako važno da se oba partnera seksualno poklapaju i razumiju.

7. Ne krije osjećanja

Zato što muškarci vjeruju da je pravilo da su oni ti koji moraju da naprave prvi korak potpuna budalaština. Zapravo, oni bi bili oduševljeni da im djevojka prva priđe.

Podjednako mrze i igre nagađanja koje moraju da igraju kada su u pitanju ženske želje, misli i osjećanja.

Djevojka koja otvoreno priča o svojim željama i namjerama je podjednako atraktivna i vrijedna divljenja u očima muškarca.

(24sata.rs)