Biznis 07.12.2015.

NLB banka podržala 4. Međunarodnu naučnu konferenciju u Tuzli

ČITANJE: 1 minuta
nlb banka
Svoju opredjeljenost društveno odgovornom poslovanju, NLB Banka je još jednom dokazala kao Zlatni sponzor Četvrte međunarodne konferencije „Ekonomija integracija – Izazovi ekonomije u kriznom okruženju“ koja se održala u Tuzli.

– Svi smo svjesni da zajedničke inicijative poput ovog naučnog skupa doprinose boljem razumjevanju izazova sa kojima se susreće poslovna zajednica u kriznom okruženju. Želimo vas ohrabriti u kreiranju konkretnih prijedloga za prevenciju i redukciju poslovnih ograničenja, te shvatanja kreativnih rješenja za ekonomski rast i razvoj. Vjerujem da će ova konferencija uticati na unapređenje poslovnog ambijenta, kako u našoj zemlji, tako i u regionunaglasila je Lidija Žigić, izvršna direktorica NLB Banke u svom pozdravnom govoru.

Internacionalna konferencija na kojoj je učestvovalo šest univerziteta i 101 autor iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, SAD, Australije i brojnih drugih zemalja, imala je za cilj da kroz 80 prijavljenih radova ukaže na važnost ekonomije integracija u kriznom okruženju, kao i da kroz diskusije i rasprave doprinese boljem razumijevanju poslovanja u kriznom okruženju, te rezultira predlaganjem mjera za prevenciju i redukciju rizika poslovanja u cilju izbjegavanja i ublažavanja negativnih efekata krize.

NLB Banka je u ovoj godini podržala brojne projekte od značaja za razvoj i zapošljavanje kao i za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

(PR)