Vijesti 18.09.2015.

Noć istraživača 25. septembra

ČITANJE: 1 minuta
NOC ISTRAZIVACA
Noć istraživača BiH 2015, najveća i najzabavnija manifestacija koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, po četvrti put će biti održana u Bosni i Hercegovini u petak, 25. septembra u Banjaluci, Sarajevu, Bijeljini i Mostaru, sa početkom u 18 časova.

Slogan ovogodišnje Noći istraživača glasi ,,Započni lančanu reakciju’’, stoga će naučnici i istraživači nastojati izazvati reakciju pozitivnih društvenih promjena i na zabavan način približiti naučno-istraživački rad svim posjetiocima.

Program u Banjaluci će biti održan u parku Petar Kočić, Domu omladine, Narodnoj univerzitetskoj biblioteci RS, Muzeju RS, Dječijem pozorištu i Tehničkoj školi Banjaluka, nakon čega se program nastavlja naučnom žurkom u KSET Pubu.

Na ovogodišnjoj noći istraživača predstaviće se više desetina učesnika kroz različite aktivnosti i zanimljive sadržaje. Posjetioci će imati priliku upoznati naučnike koji se bave izučavanjem neobičnih pojava, vidjeti demonstracije naučnih eksperimenata, proučavati zvjezdano nebo u mobilnom planetarijumu, isprobati simulator aviona i još mnogo toga.

Detaljan program manifestacije potražite na zvaničnoj web stranici manifestacije, na linku http://www.nocistrazivaca.ba/program/banjaluka.

(PR)