NOVI DOM I BOLJI USLOVI ZA VIŠEČLANE PORODICE: Premijer Višković u periodu darivanja obezbijedio pomoć najugroženijima

Da je zaštita najugroženijih kategorija društva jedan od  prioritetnih zadataka Vlade Republike Srpske, a socijalno zbrinjavanje i obezbjeđivanje osnovnih životnih uslova za sve dijelove njenog stanovništva njena stalna briga, pokazuju brojni primjeri donacija, ali i izmjena zakona koji bi to omogućili sprovedenih za vrijeme aktuelnog mandata premijera Radovana  Viškovića.

Svoju humanu stranu predsjednik Vlade Republike Srpske pokazao je više puta u toku svog mandata.

Posebnu pažnju u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika premijer Višković posvetio je višečlanim socijalno ugroženim porodicama i samohranim majkama sa bolesnom djecom, uputivši 26 rješenja u iznosu 500 KM u vidu jednokratne novčane pomoći.

Potresen teškim životnim uslovima i životom u kući bez struje i kupatila u kojoj dane provodi jedanaestočlana porodica Đuričić iz Velike Sočanice kod Dervente, premijer Višković odlučio je da porodici koja je 3. januara postala bogatija za još jednog, najmlađeg člana Damjana, a koji je ujedno i prva beba rođena u Derventi uruči jednokratnu novčanu pomoć.

Izdvojena novčana sredstva pomoćiće porodici da prevaziđe tešku materijalnu situaciju i omogući da u njihovoj kući nakon dugogodišnjeg mraka, tužbi i isključenja, sijalica ponovo zasija.

„Ova pomoć nam mnogo znači, jer je meni i mojoj porodici omogućila da imamo dom. Živjeli smo u staroj i za život neuslovnoj kući, sagrađenoj prije 35 godina. Zbog duga iz 2008. godine u kući nismo imali ni struje, ali sada je to riješeno. Kuća se trenutno renovira i očekujemo da će radovi biti završeni do kraja januara“, rekao nam je Vladimir Đuričić iz Velike Sočanice kod Dervente.

Praznike u novom, za život uslovnijem domu, zahvaljujući premijeru Viškoviću, dočekao je i Duško Stojanović iz Šešlija kod Doboja. Duško je samohrani otac dva sina, koji je do sada živio u trošnoj kući bez kupatila i osnovnih uslova za život.

Dječiji smijeh i porodična toplina sedmočlane porodice Čeranić iz Sokolovića kod Sokoca posebno su obradovali premijera, koji je ovoj porodici obezbijedio novčanu pomoć, dok su se tromjesečni Jovica, dvogodišnja Slađana, devetogodišnja Aleksandra i dvije godine stariji Aleksandar i najstarija Gordana obradovali pripremljenim novogodišnjim paketićima, koje im je pored donacije priredila Vlada Republike Srpske.

„Zahvaljujući premijeru Viškoviću, koji je donirao 3000 KM, moj suprug će moći da nastavi liječenje. Pored toga, iz Vlade RS nam je stiglo obećanje da će učestvovati u izgradnji nove kuće na proljeće, a djecu su za vrijeme praznika obradovali paketićima. Ova pomoć nam znači mnogo i ovom prilikom želim da se zahvalim premijeru i svim ljudima koji su nam pomogli“, rekla je Blaženka Ćeranić iz Sokolovića kod Sokoca.

Zaboravljena ni ove godine nisu dječica iz roditeljske kuće, pa tako pored paketića, premijer  i Vlada Republike Srpske pružaju svu potrebnu podršku u funkcionisanju roditeljske kuće i aktivnosti koje provodi udruženje Iskra i Mladice.

(banjaluka.net)

PRESUDA: Trebinje dobilo spor protiv “Bobar banke” u stečaju, vrijedan 4,6 miliona maraka

Pravobranilaštvo Republike Srpske dobilo je u korist Grada Trebinje spor protiv Bobar banke iz Bijeljine u stečaju vrijedan 4,62 miliona maraka. Iz Pravobranilaštva je saopšteno da je pravosnažnu presudu u parničnom postupku donio Viši privredni sud u Banjaluci, koji je potvrdio presudu Okružnog proivrednog suda u Bijeljini. – Sud je zaključio da ugovori između Grada

INICIJATIVA: PDP traži ocjenu ustavnosti uredbi sa zakonskom snagom tokom vanrednog stanja

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak i Draško Stanivuković predali su danas Ustavnom sudu Srpske inicijativu za pokretanje postupka ocjene ustavnosti uredbi sa zakonskom snagom, donesenih u vrijeme vanrednog stanja. Crnadak smatra da nije bilo potrebe za uvođenje vanrednog stanja, a posebno određenih mjera. – Ovdje nije riječ o politici, već potrebi

BROD: U rijeci Savi pronađeno beživotno tijelo Bojana Kostadinovića

Beživotno tijelo Bojana Kostadinovića (36) pronađeno je u rijeci Savi kod Broda, saznaje Srpskainfo.  – Prilikom plovidbe rijekom Save u Brodu B. K. je juče ujutru pronašao beživotno tijelo muškarca B.K. čiji je nestanak prijavljen policiji 21. maja ove godine – potvrđeno je u Policijskoj upravi Doboj. O pronalasku tijela obaviješten je dežurni tužilac OJT

“KLIKONOGI U DOBA KORONE”: Objavljena nova knjiga Zlatka Jurića za djecu

Nova knjiga za djecu Zlatka Jurića “Klikonogi u doba korone”, objavljena u izdanju “Art printa” Banjaluka, obuhvata pjesme koje su nastajale u periodu vanrednog stanja i izolacije. Pjesme u ovoj knjizi su tematski vezane za virus korona, za školu, učenje i zaljubljivanje. – Moja nova knjiga “Klikonogi u doba korone” je zbirka pjesama namijenjena mladim

VUKOTIĆ ČEKA TRANSFER: Raniji igrač Krupe na pragu Seltika

Slavni škotski Seltik želi da u svoje redove dovede bivšeg člana Krupe, a sada fudbalera Vasland Beverena Aleksandra Vukotića. Navodno je velikan ostrvskog fudbala dugo pratio visokog defanzivca u prvenstvu Belgije i sad želi da ga angažuje i iskoristi činjenicu da je njegov klub ispao u Drugu ligu. Ranije je Seltik pratio još nekoliko sjajnih