Biznis 13.09.2021.

NOVI GENERALNI DIREKTOR: Jelena Trivan u srijedu preuzima Mtel

ČITANJE: 1 minuta

Jelena Trivan u srijedu, 15. septembra ove godine, preuzima funkciju generalnog direktora Telekoma Srpske (Mtel) na koju je imenovao Upravni odbor umjesto Marka Lopičića, piše Capital.

Ovaj medij je početkom mjeseca objavio da će Trivanova biti imenovana na pomenutu poziciju.

Lopičić je bio direktor Mtel-a od juna 2016. godine, a prije toga je bio izvršni direktor za korporativne poslove, još od 2007. godine kada je većinski paket Telekoma Srpske u privatizaciji kupio Telekom Srbije.

Nakon više od 14 godina boravka u Banjaluci, Lopičić će, kako nezvanično saznajemo, biti angažovan na drugim pozicijima u okviru Telekoma Srbije, gdje je i počeo karijeru 2000. godine na poslovima zastupanja u Sekretarijatu za pravne i opšte poslove, a potom i kao šef Službe za normative i kontrolu u Direkciji za budžet i kontrolu, a kasnije i šef Službe za pravnu podršku u Direkciji za usluge.

Trivan je diplomirala i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radila je kao profesor srpskog jezika i književnosti do 1998. godine. Poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2007. godine i član Odbora za evropske integracije i Odbora za kulturu i informisanje.

Od januara 2015. godine je direktor, glavni i odgovorni urednik Službenog glasnika Srbije, a od 2018. godine i predsjednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije koji je u junu ove godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena, koji se povodom Vidovdana tradicionalno dodjeljuje zaslužnim institucijama i pojedincima.

(SB)

Oznake: Jelena Trivan, M:tel