Sport 23.08.2020.

NOVI ZALET VATERPOLISTA: Dejan Savić i Zoran Talić o budućnosti sporta grada Banjaluka

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je danas proslavljenog vaterpolistu, selektora vaterpolo reprezentacije Srbije Dejana Savića. Na prigodnom susretu predsjednik Talić istakao je da sportski velikani kao što je Dejan Savić svojim prisustvom doprinose afirmaciji sporta i afirmaciji grada Banjaluke.

Sastanku su prisustvovali i organizatori manifestacije “Keel cup – Manjača 2020”.

– Dolazak Dejana Savića je praznik za Banjaluku, jer je riječ o svjetskom autoritetu u vaterpolu. Mnogo zanimljivih ideja, planova otvorili smo danas. Posebno nas raduje što je iskazana mogućnost da reprezentacija Srbije u vaterpolu zaigra na Olimpijskom bazenu u Banjaluci. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, na obostrano zadovoljstvo realizovaćemo to – rekao je Talić.

On je podsjetio da je juče na jezeru Manjača počeo prvi “Kil kup” u Republici Srpskoj i da su Banjalučani imali priliku da uživaju u novoj disciplini, a to je “bič vaterpolo”.

Banjaluka je, prema Talićevim riječima, i te kako dobro pozicionirana u ovom sportu zahvaljujući Vaterpolo klubu “Borac”, kao i drugim klubovima, što doprinosi afirmaciji sporta, turizma i svemu onome što grad želi da promoviše.
Proslavljeni vaterpolista, Dejan Savić, zahvalio je predsjedniku Taliću za prijem, naglasivši da je prisustvovao mnogim prijemima, ali da odavno nije ovoliko pažnje, vremene i energije uloženo da se unaprijedi razvoj sporta grada.

Pohvalio je i organizatore “Keel cupa” u Banjaluci i izrazio nadu da će turnir postati tradicionalan.

Direktor “Kil kupa”, Nenad Tomić rekao je da je to turnir koji se u Srbiji održava od 2015.godine i da mu je drago što su ove godine prisutni i u Republici Srpskoj.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka poklonio je Dejanu Saviću domaće proizvode Krajiške kuće, želeći da promoviše brendove iz ovih krajeva.

(SB/banjaluka.net)