Vijesti 21.09.2015.

Novinarku iz Novog Sada usmrtio propeler čamca dok je snimala emisiju

ČITANJE: 2 minute
policija
Jelena Krašić (30) iz Novog Sada, poginula je tokom nautičkog sajma u Kanu kad ju je sticajem nesrećnih okolnosti tokom test vožnje ubio propeler čamca.

Nesreća se dogodila u subotu 12. septembra oko 19 sati, nedaleko od obale u Kanskom zalivu, piše 021.rs.

U čamcu su se nalazili Jelena, inače producentkinja emisije “Nautika”, njen kolega iz Srbije i Italijan Renato Magacu, suvlasnik kompanije koja je proizvela čamac marke “kantijeri magacu”, preneli su strani mediji.

Prema prvim informacijama, oni su tokom testiranja naleteli na veliki talas, kada je došlo do nesreće.

Prema jednoj verziji događaja, Renato i novinar su od siline udarca gotovo momentalno ispali iz čamca, dok je novinarka u panici sama skočila u vodu, a potom naletela na propeler, koji ju je usmrtio na licu mesta. Prema drugoj verziji, Jelena nije skočila, već je i ona ispala iz čamca, posle čega se našla na udaru elisa. Takođe, ostaje nejasno ko je u tom trenutku upravljao čamcem jer je deo medija objavio da je to radio Renato, dok je, prema drugima, čamac vozio Jelenin kolega.

Na mesto nesreće odmah su upućene spasilačke ekipe koje su iz vode izvukle Italijana i srpskog novinara. Nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt Jelene Krašić.

Istraga o ovom slučaju je u toku, još se ispituju svedoci i preživeli učesnici, a pregledaju se i video-zapisi nesreće. Ipak, prema informacijama koje su objavili pojedini strani mediji, jedan od mogućih uzroka nesreće može biti to što tokom probne vožnje, navodno, nije korišćen sistem koji automatski gasi motore u slučaju da vozač bude iz nekog razloga zbačen sa sedišta, a koji je postao standard na plovilima koja imaju isturene pogonske jedinice.

Informacija o tragediji koja se dogodila u Kanu objavljena je i na sajtu nautika-present.com.

– Poštovani prijatelji firme‚ “Present i nautika”, s tugom, bolom i nevericom vas obaveštavamo da je dana 12. 9. 2015. u Kanu tragično preminula naša draga koleginica Jelena Krašić, producentkinja emisije “Nautika”. U skladu sa željom porodice naše pokojne koleginice, obaveštenje o mestu i vremenu sahrane blagovremeno će objaviti Jelenina porodica- napisano je u saopštenju.

(Agencije)