Politika 06.04.2016.

NSRS Bogdanić: U pripremi donorska mreža

ČITANJE: 1 minuta
dragan-bogdanic
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da je u pripremi formiranje koordinacionog tijela koje bi trebalo da kreira zakonska rješenja i procedure za formiranje donorske mreže organa.

Odgovarajući na poslanička pitanja u okviru “Aktuelnog časa” na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, Bogdanić je rekao da je u Srpskoj trenutno moguće obavljati samo transplantaciju bubrega i da je obavljeno dvadesetak takvih zahvata.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić rekao je da je
Vlada pokrenula postupak finansijskog restrukturisanja preduzeća iz drvne industrije “Vlasenica”, “Nova Romanija” i “Borja” u namjeri da sačuva njihovu imovinu.

On je naveo da je okončan proces finansijskog restrukurisanja Drvne industrije “Vlasenica” i da će naredni korak biti raspisivanje poziva za privatizaciju tog privrednog subjekta, najvjerovatnije do polovine godine.

Ministar posvjete i kultura Srpske Dane Malešević nije mogao da precizira rok do kada će biti useljeni novootvoreni studentski domovi na Palama i Foči, dodajući da je 24. marta raspisan javni poziv za opremanje kuhinja za studentski dom na Palama.

On je izrazio nadu da će Bogoslovski fakultet u Foči uskoro biti useljen u novu zgradu.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović rekao je da se pitanje zapošljavanje djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida mora rješavati sistemski i da će u tim aktivnostima, osim Vlade, učestvovati i Boračka organizacija.

(Agencije)