Vijesti 18.10.2015.

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv trgovine ljudima

ČITANJE: 1 minuta
trgovina-ljudima
Ministarstvo bezbjednosti BiH i ove godine u saradnji sa partnerskim organizacijama nizom aktivnosti obilježava 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, a kampanja će biti završena sutra u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u Sarajevu, izložbom radova učenika osnovnih i srednjih škola o problemu prosjačenja.

Na izložbi će biti predstavljeni pristigli radovi i proglašena najbolja ostvarenja, a tom prilikom biće održana i konferencija za novinare na kojoj će se obratiti zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić, ambasador SAD Morin Kormak, direktor Karitasa Biskupske konferencije BiH Bosiljko Rajić, te predstavnice mreže nevladinih organizacija “Ring”, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Aktivnosti povodom obilježavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima Ministarstvo bezbjednosti BiH ove godine provodi uz podršku Ambasade SAD i u saradnji sa Fondacijom “Lara” Bijeljina, Mrežom nevladinih organizacija za borbu protiv trgovine ljudima “Ring” i Karitasom Biskupske konferencije BiH.

Ministarstvo ovu aktivnost provodi u skladu sa Strategijom suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH za period 2013-2015. godina i Programom obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u BiH.

U okviru obilježavanja 18. oktobra, Fondacija “Lara” je provela kampanju “Pet do 12, Vrijeme je, Zaštitimo djecu koja prose” usmjerenu na podizanje javne svijesti i mobilizaciju građana i predstavnika institucija, dok Karitas provodi medijsku kampanju o problemu prosjačenja.

Otvaranje izložbe i obraćanje zvanica predviđeni su za sutra u 11.00 časova u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u Sarajevu.

(Agencije)