Magazin 23.03.2023.

Objavili novu pjesmu: Poslušajte kako Parni valjak zvuči bez Akija VIDEO

ČITANJE: 2 minute

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja i iščekivanja Parni valjak predstavlja novu autorsku pjesmu. “Moja glava, moja pravila” njihov je novi singl, koji pjeva muzičar i novi frontmen grupe, Igor Drvenkar.

“Prelomili smo svoje dileme, nastavljamo dalje, jer bez sviranja nemamo svrhu. Aki će duhom uvijek biti prisutan u nama, a u Igoru smo prepoznali izvrsnog čovjeka s kojim krećemo u novu avanturu”, poručuju članovi benda i potvrđuju nastavak svoje aktivnosti.

Muziku i stihove za novi singl “Moja glava, moja pravila” potpisuje Husein Hasanefendić Hus. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, kada su članovi benda i odlučili da bi Igor mogao biti nasljednik neprežaljenog Akija Rahimovskog. Riječ je o jednom od najboljih domaćih mladih vokala koji je oduševio javnost svojim izvedbama u showu “A strana” te u mjuziklima “Ljepotica i zvijer” i “Jesus Christ Superstar”.

“Zamislite situaciju da se iz publike odjednom nađete na bini, uz najveći bend na ovim prostorima. Svako jutro se štipam kako bih se uvjerio da ovo nije neki san i svjestan sam odgovornosti koju ova uloga nosi”, poručuje Igor.

Video-spot je djelo zagrebačkog fotografa i reditelja Dinka Čvorića – Doringa, uz tim koji čine Davor Batisweiler (dodatna kamera), Marija Cvitanović (styling) i Ivana Šimunić (make-up). Atmosferom koja vlada u spotu, članovi benda odaju jasnu poruku da su na okupu, sviraju te u njima ima još inspiracije.

Uz muzičke prijatelje i publiku, Parni valjak je prošle godine s dva koncerta “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki”, održana 26. marta u zagrebačkoj Areni, a zatim 25. juna u pulskoj Areni, odao počast Akiju Rahimovskom.

Bend sad ulazi u novo poglavlje jer, kako i sami potvrđuju, bez sviranja jednostavno ne mogu. Nova autorska pjesma prvi je korak te avanture. Singl “Moja glava, moja pravila” feat. Igor Drvenkar objavljen je u izdanju Croatia Records, piše Index.hr.