Biznis 02.10.2015.

Od 12. oktobra direktna vazdušna linija Mostar – Štutgart

ČITANJE: 1 minuta
mostar-aerodrom
PRO PAK Hercegovina u saradnji sa kompanijom Sea Air od 12. oktobra uspostavlja prvu direktnu vazdušnu liniju nakon rata Mostar-Štutgart.

Letovi će se odvijati svakog ponedjeljka, a polazak je predviđen sa Aerodroma Mostar u 10 sati ujutro, dok je povratak iz Štutgarta planiran u 13 časova.

Osim direktnih linija iz Mostara prema Njemačkoj uvode se linije za Albaniju i Poljsku.

Mario Glišić, direktor turističke agencije PRO PAK Hercegovina na konferenciji za medije rekao je da navedena agencija u saradnji sa Aerodromom Mostar i kompanijom Sea Air planira povezati Hercegovinu redovnim i čarter letovima s evropskim destinacijama.

“Od 24. oktobra svake srijede, petka i nedjelje realizovaćemo let Mostar-Priština-Tirana. Pored ovih linija, 9. novembra uspostavićemo liniju Mostar-London s presjedanjem u Osijeku. Let Mostar-London odvijaće se jednom sedmično, svakog ponedjeljka. Ukoliko bude više interesovanja za ove letove nastojaćemo u budućnosti da uspostavimo direktne letove Mostar-London. Zbog velikog interesovanja hodočasnika koji dolaze iz Poljske za Međugorje, a potom upriliče posjetu Jadranu, uspostaviće se linija Poljska-Mostar za koju će datumi biti poznati do kraja mjeseca”, kazao je Glišić.

(Klix)