Vijesti 22.09.2015.

Odbornici Skupštine grada zasjedaju prekosutra

ČITANJE: 1 minuta
skupstina
Na 37. sjednici Gradskog parlamenta koja će biti održana prekosutra odbornici bi trebalo da razmatraju dnevni red od 25 tačaka.

Na dnevnom redu naći će se prijedlozi odluka o izmjenama odluke o komunalnom redu i odluke o taksi prevozu na području grada Banjaluke.

Odbornici bi trebalo da razmatraju prijedlog odluke o davanju saglasnosti za izdavanje garancije grada Banjaluka za kreditno zaduženje „Toplane“ a.d. Banjaluka, kao i tri izvještaja, i to: o izvršenju budžeta grada Banjaluka za period 01.01– 30.06.2015. godine, o realizaciji programa rada Skupštine grada i radnih zaključaka Skupštine grada, za period od 01.01. do 30.06.2015. godine i izvještaj o realizaciji akcionog plana finansiranja omladinskih aktivnosti grada Banjaluka za 2014. godinu.

Odbornici će iznijeti svoj stav i o pitanjima iz oblasti prostornog uređenja, tako da će razmatrati prijedlog zaključka o utvrđivanju nacrta izmjene dijela Regulacionog plana područja „Centar – Zapad“, prijedlog zaključka o utvrđivanju izmjene dijela RP stambenog naselja Drakulić.  Na dnevnom redu je i nekoliko inicijativa za  izmjenu dijela regulacionih planova: „Paprikovac-Petrićevac – sekcija B“, „Jug 3”, „Centar–Zapad“, te inicijativa za izmjenu dijela RP za prostor definisan ulicama: Jovana Dučića, Pave Radana, Prvog krajiškog korpusa i Vuka Karadžića.

Na ovoj sjednici odbornici će razmatrati i informacije o javnom prevozu na području grada sa podacima o javnom prevozu invalidnih lica, te o realizaciji podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Na dnevnom redu su i informacije o stanju maloljetničke delinkvencije u Banjaluci, o prosjačanju i beskućnicima i informacija o stanju oblasti kulturne djelatnosti na području grada.

Kompletan dnevni red i materijale možete da preuzmete na zvaničnoj internet stranici grada u rubrici Skupština grada.