Biznis 26.07.2021.

Odluka Skupštine akcionara: Nedeljko Kesić ušao u Upravni odbor „Krajinapetrola“

ČITANJE: 1 minuta

Skupština akcionara preduzeća „Krajinapetrol“ Banjaluka, u čijem vlasništvu su benzinske pumpe, imenovala je Nedeljka Kesića i Marijana Mrkonjića za nove članove Upravnog odbora „Krajinapetrola“, potvrđeno je za Banjaluka.net.

Kesić, koji je nekada bio direktor preduzeća „Hidroelektrane na Vrbasu“ imenovan je kao predstavnik akcionara preduzeća „Nes“ doo Banjaluka, dok je Mrkonjić imenovan kao predstavnik akcionara kompanije „Ina“ Zagreb.

Imenovanje dvojice novih članova upravnog odbora uslijedilo je nakon što su prethodna dva člana ispred ove dvije kompanije podnijeli ostavke na mjesta članova Upravnog odbora „Krajinapetrola“, a riječ je o Milanu Đukanoviću ispred preduzeća „Nes“ i Davoru Knezu, koji je do sada bio predstavnik kompanije „Ina“.

„Mandat novoizabranim članovima Upravnog odboa „Krajinapetrola“ Banjaluka traje do isteka mandata ostalim članovima Upravnog odbora, odnosno 06.07.2022. godine, a može da prestane i ranije u skladu sa odredbama Statuta društva i zakona“, stoji u odluci.

Inače, prema podacim Banjalučke berze, najveći pojedinačni akcionar „Krajinapetrola“ je Akcijski fond RS sa 42,3 odsto učešća, a zatim slijedi „Nes“ sa 32,3 odsto učešća, pa „Ina“ sa 9,7 odsto.

N.Sp.

Oznake: Nedeljko Kesić