Biznis 05.03.2021.

ODLUKE SKUPŠTINE AKCIONARA: I Neven Stanić u Nadzornom odboru “Pošta Srpske”

ČITANJE: 1 minuta

Skupština akcionara Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske „Pošte Srpske“ a.d. Banjaluka razriješila je dana dužnosti članove Nadzornog odbora tog javnog preduzeća i imenovala privremeni Nadzorni odbor „Pošta Srpske“, potvrđeno je za Banjaluka.net.

Smjena kompletnog nadzornog odbora ovog javnog preduzeća uslijedila je nakon što su tri od pet članova tog tijela podnijeli ostavke. Naime, nakon što su članovi Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Pošte Srpske“ Jelena Vidović i Željko Kovačević, bivši direktor Elektrorivrede RS, Elektrokrajine i ministar industrije, podnijeli neopozive ostavke na to mjesto početkom februara, to je potom učinio još jedan član tog tijela, Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke.

Odlukom koja je na današnjoj Skupštini akcionara usvojena razriješena su i preostala dva člana NO „Pošta Srpske“ Boris Dmitrašinović i Željko Dubravac, te imenovan privremeni Nadzorni odbor, u kojem su se našla dva prethodno razriješena člana.

Naime, Skupština akcionara „Pošta Srpske“ je u privremeni Nadzorni odbor ovog preduzeća, pored reizbora Dmitrašinovića i Vidovićeve, izabrala i Nevena Stanića, Marka Mihajlovića i Draganu Dubajić. Stanić je kadar Ujedinjene Srpske i šef je Kluba odbornika te stranke u Skupštini grada Banjaluka, te načelnik Odjeljenja za kulturu Gradske uprave u vrijeme gradonačelnika Igora Radojičića.

Podsjećamo da su u avgustu 2019. godine „Pošte Srpske“ dobile novi Nadzorni odbor kojim predsjedava Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke, a pored njega imenovani su i Željko Kovačević, Boris Dmitrašinović, Željko Dubravac i Jelena Vidović. Mandat članova Nadzornog odbora traje četiri godine.

(Banjaluka.net)
.