Biznis 13.11.2019.

Održan sastanak ministarke finansija RS Zore Vidović sa šefom Misije MMF-a

ČITANJE: 1 minuta

Ministarka finansija Republike Srpske, Zora Vidović, razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, Martinom Petrijem o stanju finansija Republike Srpske i pripremama budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.

Prilikom razgovora sa šefom Misije, ministarka Vidović je istakla da je Republika Srpska finansijski i fiskalno stabilna i da su ključni dokumenti Budžet Republike Srpske za 2020. godinu i Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godine u završnoj fazi izrade.

„Budžet Republike Srpske za 2020. godinu kretaće se u okviru politika koje Vlada Republike Srpske preduzima na finansijskom planu, a svi reformski procesi odvijaju se željenom dinamikom“, izjavila je ministarka Vidović.

Tokom sastanka su Misiji MMF-a prezentovani osnovni elementi po svim ključnim oblastima s posebnim naglaskom na strategiju upravljanja javnim finansijama, uključujući reformu zdravstvenog sektora, te najavljeno povećanje plata koje je uslovila konsolidacija javnih finansija kao rezultat sprovedenih Vladinih mjera.

Oznake: Zora Vidović