Magazin 26.06.2016.

Oglasi: Traže starije dame i bračne parove za druženje– higijena zagarantovana

ČITANJE: 2 minute

Na portalima za oglašavanje u BiH sve više je smjelih i direktnih ličnih oglasa, čiji se oglašivači ne libe da otvoreno priznaju šta im treba.

Tako, jedan nevjenčani par, starosti 50 godina, traži starijeg, inostranog penzionera da se žena vjenča zbog penzije, pa da ga zajedno služe do smrti.

Tu su i mlađi „ozbiljni i diskretni“ momci koji bi se družili sa starijim damama i bračnim parovima – „higijena zagarantovana“, te oženjeni koji traže djevojke ili žene za intimno druženje.

Pojedini „džentlmeni“ nisu nešto zahtjevni i izbirljivi, jer im je sasvim svejedno da li dama sa kojom planiraju „intimno da se druže“ ima 18 ili 60 godina.

Žene, logično, imaju nešto više standarde, pa tako jedna „iskrena“ od 48 godina traži muškarca koji ima sve osim – žene.

U posljednje vrijeme sve češći oglašivači su i mladi bračni parovi, koji su u potrazi za partnerom za nju ili partnerkom za njega.

Sličnog sadržaja je i oglas u kojem žena i muž, starosti 36 i 39 godina, traže „parove, dame, mogu i dva para, dvije dame-godine nevažne, stroga diskrecija“.

Inostrani penzioneri nisu samo traženi, nego i sami traže, što potvrđuje oglas čovjeka „lijepe naravi“ i sa švajcarskom penzijom, koji bi u julu na more poveo damu između 30 i 40 godina. Među oglašivačima su i „atraktivne dame“ koje „ozbiljnu gospodu pozivaju na druženje u svom prostoru, uz zagarantovanu diskreciju“. Nisu rijetki ni oglasi u kojima sramežljivi i „pasivni“ momci traže „aktivne“, uglavnom starije muškarce.

Sociolozi kažu da ovako direktni oglasi potvrđuju da su ljudi postali dosta slobodniji, otvoreno nudeći i tražeći usluge privatne prirode.

– Nekada su ovakvi oglasi bili kudikamo umjereniji i sramežljiviji, zadržavajući se na poruci da momak ili djevojka žele da upoznaju srodnu dušu.

Sada, međutim, potencijalnim partnerima konkretno stavljaju do znanja šta žele, ne libeći se da izraze svoju seksualnu orijentaciju, kao i da, što je slučaj sa ženama, indirektno naglase da se njihove usluge naplaćuju – ističe za EuroBlic sociolog Biljana Milošević.

(Euroblic)