Sport 04.05.2021.

OK “BORAC”: Izuzetno zadovoljni rezultatima, veoma zabrinuti zbog finansija

ČITANJE: 2 minute

Odbojkaši Borca prezadovoljni su rezultatima u protekloj sezoni, ali je finansijska situacija u klubu i dalje veoma teška.

Banjalučani su zaustavljeni u polufinalu prvenstva Bosne i Hercegovine, a sezonu su okončali uz velike probleme. Igračima se i dalje duguje, a klub i dalje čeka na ispunjenje određenih obećanja, piše Srpskainfo.

– Situacija je i dalje nepromijenjena. Od našeg posljednjeg obraćanja pomogli su nam predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i Ministarstvo porodice, omladine i sporta kojima se zahvaljujem na podršci, pa smo uz pomoć prijatelja kluba uspjeli da završimo sezonu. Iskreno, razočarani smo odnosom Gradske uprave. Još 8. marta smo tražili sastanak, ali do njega još nije došlo. Smatrali smo da je zbog neusvajanja budžeta, ali, evo, sad je usvojen, pa nam se niko nije obratio. Grad mora da nađe neko rješenje, jer  već dolazi i treći kvartal, a klubovi nisu dobili ni marku. Pojedini odbornici su se interesovali za naše stanje, ali nema odgovora. Naš klub želi da napreduje, sredstva koja trošimo su minimalna i pozivamo sve zainteresovane sponzore da nam pomognu. Naravno, prvi cilj nam je da zatvorimo dugovanja iz ove sezone koja imamo – istakao je predsjednik kluba Aleksandar Dakić.

Trener ekipe Mišo Marjanović, kao i igrač Marko Kljajić, ističu da je ekipa uprkos svim problemima ostvarila sjajne rezultate.

– Osim ispadanja na startu takmičenja u Kupu kad nismo bili kompletni, možemo da budemo prezadovoljni rezultatima. Izborili smo šesto mjesto na kraju lige, eliminisali smo u plej-ofu sarajevsku Bosnu koja je po imenima i budžetu ispred nas i zaustavljeni smo tek u polufinalu. Kad se znaju finansijski problemi koje smo imali, te da smo u polusezoni ostali bez dva važna igrača možemo da budemo prezadovoljni. Takođe, treba napomenuti da su juniori izborili plasman na finalni turnir Republike Srpske i da će se boriti za prva dva mjesta, te plasman na završnicu šampionata BiH. Prezadovoljni smo rezultatima, a nadamo se da će se finansijska situacija popraviti i da će nadležni imati “sluha” za ove uspjehe i rad. Nama su za novu sezonu potrebna četiri nova igrača kako bi bili pri vrhu – istakao je trener Marjanović.

(SB)

Oznake: OK Borac