Olimpijsko dizanje tegova ponovo u Banjaluci

mile sestic

Godinama je Mile Šestić, višestruki šampion u dizanju tegova, pokušavao da u djelo sprovede svoju ideju i da u Banjaluci ponovo pokrene klub u ovom olimpijskom sportu.

Najveća kočnica kaže nam, bio je prostor za treniranje. A onda je u pomoć priskočio dekan banjalučkog DIF-a, Borko Petrović. Ponudio je salu za trening i stručni kadar, pa se moglo početi sa radom. Obostranom saradnjom, nastao je Klub dizača tegova “Student”, jedan od rijetkih te vrste u Srpskoj.

“Mi smo na početku zainteresovani za što veću masovnost iz koje će da izađe kvalitet. Bavljenje ovim sportom zahtijeva dosta odricanja, ali ovaj sport dosta i daje. Ovo je sport koji je akumulira dosta toga. Daje vam puno toga, i puno vam vraća, naravno uz zdravo bavljenje sportom”, rekao predsjednik i osnivač Kluba dizača tegova “Student” Mile Šestić.

Već sa prvim glasom da je klub zaživio, počeli su da pristuži i prvi članovi. Za sada ih je 20 tak. Treninzu su besplatni, a vrata “Studenta” otvorena za sve one koji imaju želju da se okušaju u ovom sprotu u kojem je od krucijalne važnosti pravilno izvodjenje pokreta. U “Studentu” je zarad toga angažovano nekoliko trenera sa iskustvom, mahom profesora i asistenata sa banjalučkog DIF-a.

“Ljudi, odnosno dječaci i djevojčice, imaće priliku da nauče od iskusnih vježbača osnove power liftinga i weight liftinga. Mislim da je ovo najbolja priča za početak dizačkog sporta u Gradu Banjaluka”, rekao je trener Kluba dizača tegova “Student” Nemanja Zlojutro.

Mile Šestić, sa poćetka priče, kaže da je prvi korak napravljen. Naredni je da se širom banjalučke regije osnuje još nekoliko klubova. Ističe da ovaj sport ima tradiciju na ovdašnjim prostorima i podsjeća da je nekadašnji “Partizan”, bio je jedan od najuspješnijih klubova u bivšoj državi. Pun optimizma, poručuje red je da se nastavi tamo gdje se stalo prije skoro tri decenije.

(ATV)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo