Biznis 19.10.2020.

OPOMENA PRED RASKID UGOVORA: Ribolovci zaprijetili “Jova baru” oduzimanjem objekta

ČITANJE: 2 minute

„Jova bar“ uskoro bi mogao da se seli sa postojeće lokacije u centru Banjaluke ako ne počne da radi u skladu za zakonom i drugim propisima. Na to ih je upozorilo Sportsko – ribolovno društvo Banjaluka koje im je poslalo opomenu pred raskid ugovora o zakupu, saznaje portal Capital.

Sportsko – ribolovno društvo Banjaluka, čije prostorije iznajmljuje „Jova bar“, poslalo je dopis vlasnicima bara u kojem navode da trpe značajnu štetu zbog zatvaranja objekta „Jova bara“ od strane Komunalne policije.

„SRD Banjaluka ima kancelariju u kojoj se obavljaju administrativni poslovi za potrebe Društva te smo usljed Vašeg propusta u korišćenju zakupljenih prostorija dovedeni u situaciju da ne možemo obavljati svoju svakodnevnu djelatnost. Da se i ubuduće ne bi dešavalo da zbog propusta u Vašem radu inspekcijski i drugi nadležni organi izriču mjere zabrane obavljana djelatnosti, ili iz sličnih drugih razloga nama bude uskraćena mogućnost da ulazimo u svoje kancelarije, ovim putem vam u skladu sa Zakonom o zakupu poslovnih zgrada i prostorija, dostavljamo ovu pismenu opomenu“, navode ribolovci.

Dodaju da će, ako se u narednom periodu dese novi propusti u radu „Jova bara“ i ako bar ne bude radio u skladu s zakonom i propisima, odustati od ugovora o zakupu i zahtijevati da im se prostorije koje koristi ugostiteljski objekat vrate u posjed i korištenje.

Podsjećamo, „Jova bar“ zatvoren je prošle sedmice zbog kršenja „korona mjera“. Komunalna policija zatvorila je banjalučki „Jova bar“ na sedam dana jer je više puta u posljednjih mjesec dana kršio naredbu Republičkog štaba o ograničenom radnom vremenu usljed pandemije virusa korona.

Taj ugostiteljski bar, na samom početku pandemije virusa korona, bio je jedan od prvih klastera i mjesta širenja zaraze.

Pored toga, vlasnik „Jova bara“ mjesecima je krao struju, a „Elektrokrajina“ mu je ispostavila račune od blizu 40.000 maraka po osnovu neovlašćene potrošnje električne energije.

(SB/Banjaluka.net)