Biznis 06.07.2024.

Opoziv za više od 30.000 Ford automobila, problem nije bezazlen

ČITANJE: 1 minuta

Ford je objavio još jedan opoziv, a ovaj uključuje 30.735 Mustanga iz 2022. i 2023. koji bi mogli da imaju problema s upravljanjem. Za sada nema informacija o eventualnim nesrećama koje su posljedica ovog problema.

Iz kompanije su objavili da je upravljački mehanizam bio neispravno kalibrisan, prenosi Index.hr. Neispravan senzor može da izazove osciliranje upravljača kada vozač pokuša da skrene.

Nije jasno koliko volan oscilira. Ford kaže da se volan može “okrenuti s jedne na drugu stranu suprotno namjerama vozača”.

Proizvođač automobila je pokrenuo istragu o tom problemu krajem maja nakon što je od dobavljača saznao za probleme s upravljačem. Ford kaže da je svjestan dva garantna zahteva koja su možda povezana s problemom.

Rješenje je, srećom, jednostavno. Biće dovoljno ažurirati softver za kontrolni modul.

Ovo je samo jedan u nizu opoziva koje je Ford objavio u posljednje vrijeme. Samo ove godine Ford je u SAD-u objavio 32 opoziva koja su zahvatila milione automobila. Za veliki broj opoziva nije bilo potrebno vraćati automobile na servis, često je dovoljno samo ažuriranje softvera.

Oznake: automobili, Ford