Vijesti 08.09.2015.

Opština Stanari sutra slavi prvi rođendan

ČITANJE: 1 minuta
stanari

U Stanarima će sutra, povodom Dana opštine, biti održana svečana sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama biti uručene nagrade i priznanja.

Specijalno obnoviteljsko priznanje sa zlatnim vijencem biće uručeno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, a istu nagradu dobiće i članovi Inicijativnog odbora za obnavljanje opštine Stanari, koji su najzaslužniji za njeno formiranje.

Obnoviteljsko priznanje sa srebrnim vijencem biće dodijeljeno za 14 ličnosti sa područja ove opštine.

U okviru programa obilježavanja Dana opštine, u novoj crkvi u Stanarima danas će biti služeni liturgija i pomen, te održano predavanje o temi “Duhovna obnova – temelj razvoja”.

Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom u petak, 11. septembra služiće liturgiju u crkvi u Ostružnji Donjoj.

Svečanosti u čast prvog obiljažavanja Dana opštine Stanari počele su 4. septembra.

U opštini Stanari 2. februara održani su prvi lokalni izbori. Političke stranke SNSD, SDS, SP, PDP i DNS prešle su cenzus od tri odsto za učešće u radu Skupštine opštine Stanari.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske, kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

(Agencije)